Επαφές Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Με στόχο την υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Λιβύη

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2020 18:32

ΑΘΗΝΑ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενόψει της σημερινής διάσκεψης, από την οποία θα απουσιάζει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μισέλ ήταν εκτενής και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ελλάδα με αιχμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τη Λιβύη και τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας επαναβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ο θεματοφύλακας του πλαισίου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12-13 Δεκεμβρίου 2019. Ακολούθησε η επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Και στην επικοινωνία αυτή - αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές - επιβεβαιώθηκε η υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη.

Η Ελλάδα έχει αναλάβει μία σειρά διπλωματικών πρωτοβουλιών ενόψει της Διάσκεψης, με κύρια την πρόσκληση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Ο κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει πως η Αθήνα θα ασκήσει βέτο σε όποια απόφαση δεν προβλέπει ρητά την ακυρότητα των τουρκολιβυκών μνημονίων. Επίσης, εξέφρασε στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ τη δυσαρέσκειά του για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να σεβαστούν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Έτοιμη" να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη, δήλωσε στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά την συνάντηση με τον στρατάρχη. "Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass