Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2020 18:38

Tο "χρυσό" μυστήριο

Από το 2014, πακέτα με χαρτονομίσματα εμφανίζονταν μυστηριωδώς στους δρόμους ενός χωριού στην Αγγλία. Μετά από έρευνες ετών, το μυστήριο λύθηκε: τα χρήματα δεν έπεφταν από τον ουρανό αλλά προέρχονταν από κάποιους «καλούς Σαμαρείτες» που ήθελαν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους.

Δεκατρείς φορές όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι του Μπλάκχολ Κόλιαρι, στη βορειοανατολική Αγγλία, βρήκαν πακέτα με χαρτονομίσματα των 20 λιρών. Τα περισσότερα είχαν αφεθεί στο πεζοδρόμιο και ήταν συνολικής αξίας 2.000 λιρών. Κάθε φορά, τα χαρτονομίσματα παραδίδονταν στην αστυνομία. Οι αρχές πήραν καταθέσεις από τους κατοίκους, έκαναν έρευνες στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, έψαξαν ακόμη και για δακτυλικά αποτυπώματα στα «πακέτα», χωρίς αποτέλεσμα. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, αποκάλυψαν ότι τα εξ ουρανού χρήματα ήταν το «δώρο» δύο γενναιόδωρων ανθρώπων που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό, με το οποίο διατηρούν «συναισθηματικούς δεσμούς» γιατί και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από «ένα ανέλπιστο εύρημα»

* * *

Φρίκη στην Ινδία

Φρικτό θάνατο σε νοσοκομείο στην Ινδία βρήκε ένα νεογέννητο βρέφος. Το μόλις τριών ωρών βρέφος δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων, οι οποίοι μπήκαν στο χειρουργείο από ένα ανοιχτό παράθυρο. Την τραγωδία συνειδητοποίησαν πρώτοι οι συγγενείς του νεογέννητου που άκουσαν τους ήχους από την άγρια επίθεση των σκυλιών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το νεογέννητο είχε τραύματα σε όλο του το κορμί. «Η οικογένεια του βρέφους υποστηρίζει ότι το άφησαν χωρίς επίβλεψη μέσα στην αίθουσα με το ανοιχτό παράθυρο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι γονείς του νεογέννητου κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αρχικά είπαν ότι το παιδί τους πέθανε επειδή ήταν πρόωρο ενώ όταν τα ερωτήματα συνεχίζονταν, τους πρόσφεραν χρήματα για να σωπάσουν. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έχουν δείξει ότι το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

 

* * *

Έδεσε τον εγγονό της …

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Ναντσόνγκ. Εκεί λοιπόν μία γιαγιά είδε την γάτα της να εγκλωβίζεται στο πρεβάζι του κάτω ορόφου. Αντί λοιπόν να μπει στον κόπο να χτυπήσει στους απο κάτω αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Τι έκανε; Έδεσε με ένα σχοινί τον 7χρονο εγγονό της και τον κατέβασε από το μπαλκόνι, προκειμένου να πιάσει την γάτα. Ευτυχώς το εγχείρημά της, αν και πολύ ριψοκίνδυνο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

* * *

Bούτηξε την τέφρα νεαρού και… απολογήθηκε κλαίγοντας

Κλαίγοντας τηλεφώνησε ένας κλέφτης στα θύματά του, όταν διαπίστωσε ότι είχε αρπάξει τις στάχτες του έφηβου γιου της οικογένειας. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Κύπρο, όπου είχε ταξιδέψει το ζευγάρι από την Πολωνία, για να σκορπίσει τις στάχτες του αγαπημένου του προσώπου κάπου «ζεστά και όμορφα».

Το ζευγάρι έτρωγε σε εστιατόριο, ενώ η τέφρα του παιδιού του ήταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους, μέσα σε ένα σακίδιο, που άρπαξε ο νεαρός κλέφτης.

Μόλις ο δράστης της κλοπής κατάλαβε ότι αρπάξει τις στάχτες του εφήβου, που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα πριν από λίγους μήνες, πήρε αμέσως τηλέφωνο τους γονείς του και απολογήθηκε κλαίγοντας, ενώ τους υπέδειξε το σημείο που είχε αφήσει την τεφροδρόχο, ώστε να την βρει η Αστυνομία και να την επιστρέψει σε εκείνους.

* * *

«David Bowie»

Ένας δρόμος του Παρισιού σύντομα θα μετονομαστεί σε οδός Ντέιβιντ Μπόουι προς τιμήν του Βρετανού αστέρα της ροκ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος δημοτικού διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

 "Σύντομα θα υπάρξει μια οδός Ντέιβιντ Μπόουι στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού" γνωστοποίησε ο Ζερόμ Κουμέ, δήμαρχος της περιοχής. Ο δήμαρχος, δήλωσε θαυμαστής του Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος πέθανε το 2016 και ανακοίνωσε ότι ένας νέος δρόμος κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γαλλικής πρωτεύουσας Gare d' Austerlitz στα νοτιοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας θα φέρει το όνομα του σπουδαίου μουσικού αστέρα. "Ο Ντέιβιντ Μπόουι, είχε ισχυρό δεσμό με την Πόλη του Φωτός" πρόσθεσε για τον καλλιτέχνη που αν ζούσε, θα γινόταν 73 ετών στις 8 Ιανουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass