Eτοίμαζαν επιθέσεις κατά στελεχών των Πράσινων

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 15:23

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Οι φερόμενοι ως ακροδεξιοί τρομοκράτες της ομάδας «S» στην Γερμανία, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, σχεδίαζαν επιθέσεις κατά των ηγετικών στελεχών των Πρασίνων.

Αυτό αποκάλυψε η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, κάνοντας λόγο για στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Στο στόχαστρο των ακροδεξιών φέρονται να ήταν ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, συμπρόεδρος του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και ο Άντον Χοφράιτερ, συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν διάκριση μεταξύ «μαλακών» και σκληρών στόχων. Ως «μαλακοί» στόχοι κατονομάζονται οι μαύροι Αφρικανοί, για τους οποίους ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έχει πει ότι δεν μπορεί να σκοτώνει τον καθένα που βλέπει, αν και θα το έκανε ευχαρίστως, «αλλά θα γίνει και αυτό». Οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούνται «σκληροί στόχοι». Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αναφέρουν ονομαστικά τους Πράσινους πολιτικούς Χάμπεκ και Χοφράιτερ. Ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται μάλιστα να λέει σε κάποια συζήτηση ότι οι ημέρες της δημιουργίας παραστρατιωτικών ομάδων έχουν παρέλθει και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος «να αφήσει πίσω του ζωές», γράφει η εφημερίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass