ΗΠΑ:

Ξηλώνουν και αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ 15o ΑΙΩΝΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 12:56

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Η αποκαθήλωση αγαλμάτων που παραπέμπουν στις εποχές του δουλεμπορίου όχι μόνον συνεχίζεται στις ΗΠΑ, αλλά επεκτείνεται και στην ιστορική εποχή με τελευταίο «θύμα» έναν ανδριάντα του Χριστόφορου Κολόμβου που ξηλώθηκε από πάρκο στο Σεν Λούις.


Το μπρούτζινο άγαλμα ορθωνόταν αγέρωχο επί 134 χρόνια στο πάρκο Τάουερ Γκρόουβ μέχρι χθες που απομακρύνθηκε καθώς εντείνεται η κατακραυγή στις ΗΠΑ κατά μνημείων του Κολόμβου , που για πολλούς παραπέμπουν στις μαζικές σφαγές ιθαγενών που έλαβαν χώρα μετά την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου από τον εξερευνητή του 15ου αι. και τους συντρόφους του.
Είχε προηγηθεί πρόσφατη απόφαση της αρμόδιας για το συγκεκριμένο πάρκο εποπτικής Αρχής. Το άγαλμα του φορτώθηκε σ’ ένα φορτηγό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι θα απογίνει. Αρκετοί ανδριάντες του Κολόμβου στοχοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη διάρκεια των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη από λευκό αστυνομικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass