Γλίτωσε με αλχημείες 3 δισ. ευρώ για φόρο κληρονομιάς στη Βαυαρία

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΡΑΜΑ X.

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 13:11

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, γνωστός ως Ράμα Χ., ζούσε σε υπερπολυτελή έπαυλη στη λίμνη Στάρμπεργκ της Βαυαρίας. Όταν πέθανε ο πατέρας του Μπουμιμπόλ, μετακόμισε στο ξενοδοχείο "Grand Hotel Sonnenbichl" στο Γκάρμις, επίσης

στη Βαυαρία.
Ο διάδοχος του θανόντα θα έπρεπε βέβαια να φορολογηθεί για όσα κληρονόμησε, αλλά με τη μετακόμισή του στο ξενοδοχείο και ένα κάπως θρασύ τρικ κατάφερε να μην καταβάλει στο κρατίδιο της Βαυαρίας 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο τότε πρίγκιπας είχε κληρονομήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τον πατέρα του και έγινε επιπλέον ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τον φόρο κληρονομίας, ωστόσο, θα έπρεπε να καταβάλει το 30% στη Βαυαρία, όπως γράφει η εφημερίδα "Bild".
Πώς όμως ο Ράμα Χ. κατάφερε να αποφύγει τη φορολόγηση; Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Bild", μετέτρεψε την ιδιωτική του κατοικία σε πρεσβεία της Ταϊλάνδης αντικαθιστώντας το όνομά του στο κουδούνι με τις λέξεις «Πρεσβεία της Ταϊλάνδης». Οι διπλωμάτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς. Αυτό το απίστευτο κόλπο λειτούργησε υπέρ του βασιλιά Ράμα Χ. Για να παραμείνει σίγουρος για την φορολογική του ασυλία, άλλαξε αμέσως τον τόπο κατοικίας του και μετακόμισε στο «Grand Hotel Sonnenbichl». Ως επισκέπτης του ξενοδοχείου, απαλλάσσεσαι γενικώς από τέτοιες φορολογικές υποχρεώσεις. Η επιγραφή στην έπαυλή του έχει πλέον εξαφανιστεί.
Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Ράμα X. άλλαξε ξανά την «κατοικία» του και θα παραμείνει στο «Hotel Waldegg» της Ελβετίας έως τις 21 Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass