ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Oργή για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό μαύρου από σεκιουριτάδες

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 12:15

ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ
Κύμα οργής πυροδότησε στη Βραζιλία ο θάνατος ενός μαύρου από δύο φύλακες ασφαλείας σούπερ-μάρκετ με εκατοντάδες διαδηλωτές να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά σε άλλα υποκαταστήματα της ίδιας αλυσίδας.


Το πλήθος των διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Carrefour στο Σάο Πάολο σπάζοντας τα παράθυρα, βάζοντας φωτιά στο εσωτερικό του, πετώντας προϊόντα από τα ράφια στο έδαφος και προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές μετά τον θάνατο ενός μαύρου σε άλλο κατάστημα της ίδιας εταιρείας στον πόλη Πόρτο Αλέγκρε της νότιας Βραζιλίας.
Στις σκληρές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου διακρίνονται οι δύο σεκιουριτάδες να συλλαμβάνουν και να ξυλοφορτώνουν τον 40χρονο Ζοάο Αλμπέρτο Σιλβέιρα Φρέιτας μετά τις αιτιάσεις μιας υπαλλήλου ότι το θύμα είχε απειλήσει να της επιτεθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου του 40χρονου, αλλά τοπικά ΜΜΕ επικαλέστηκαν προκαταρκτική ιατροδικαστική εξέταση που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, πόσο μάλλον που ένας από τους από τους φύλακες ασφαλείας φέρεται να ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και ο ένας εκ των δύο διακρίνεται να γονατίζει στην πλάτη του θύματος.
Οι δύο σεκιουριτάδες έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για ανθρωποκτονία, ενώ η αλυσίδα των σουπερμάρκετ ανακοίνωσε προχθές ότι διέκοψε τη συνεργασία της με την εταιρεία security στην οποία εργάζονταν οι δύο φύλακες. Ο θάνατος του 40χρονου μαύρου πυροδότησε κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στη Βραζιλία με ορισμένους διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ με μεταφρασμένο στα πορτογαλικά το σύνθημα “Black Lives Matter” («Οι ζωές των μαύρων μετρούν») και οργισμένα πλήθη να εξαπολύουν επιθέσεις κατά υποκαταστημάτων της Carrefour σε αρκετές πόλεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass