Π.Ο.Υ.

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού εντοπίζονται πια σε 50 χώρες

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 12:02

ΖΥΡΙΧΗ

Ο αριθμός των χωρών και των περιοχών όπου κυκλοφορεί η μετάλλαξη νέου

κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία ανέρχεται σε 50 και σε 20 εκείνο που έχει ταυτοποιηθεί στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μια τρίτη μετάλλαξη του νέου κορονοϊού από την Αμαζονία της Βραζιλίας την ανακάλυψη του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή η Ιαπωνία θα μπορούσε να επηρεάσει την ανοσοαπόκριση και θα πρέπει να μελετηθεί πιο πολύ εις βάθος, σύμφωνα με τον ΠΟΥ που κάνει λόγο στο εβδομαδιαίο δελτίο του για «ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος». «Όσο εξαπλώνεται ο ιός SARS-CoV-2, τόσο έχει την ευκαιρία να μεταλλάσσεται», υπογραμμίζει ο ΠΟΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ δείχνουν μια κατανομή κατά ηλικία και φύλο παρόμοια με εκείνες άλλων παραλλαγών που κυκλοφορούν. Τα δεδομένα που προκύπτουν από τον εντοπισμό των επαφών αποκαλύπτουν «μια μεγαλύτερη μεταδοτικότητα εκεί όπου το περιστατικό αναφοράς οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος».Πιο μεταδοτική μετάλλαξη
Η μετάλλαξη που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική, 501Y.V2, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα βρίσκεται σε 20 χώρες, περιοχές και ζώνες. Το εύρος της γεωγραφικής μετάδοσης των μεταλλάξεων είναι προφανώς υποεκτιμημένο, προσθέτει ο ΠΟΥ, λόγω του ότι βρέθηκαν σε χώρες που διαθέτουν ικανότητα προσδιορισμού της αλληλουχίας του ιού.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass