ΕΥΡΩΠΗ

Παράταση lockdown

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 12:03

ΛΟΝΔΙΝΟ

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσαν αυστηρότερα και μεγαλύτερης διάρκειας

lockdowns εν μέσω φόβων για το παραλλαγμένο στέλεχος του κορoνοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό και ταυτοποιήθηκε αρχικώς στη Βρετανία, με τους εμβολιασμούς να μην αναμένεται να προσφέρουν και μεγάλη βοήθεια για ακόμα δύο με τρεις μήνες.
Η Ιταλία θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη νόσο COVID-19 έως τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Η Γερμανία είναι πιθανόν να παρατείνει τους περιορισμούς έως τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε αργά προχθές ότι θα παρατείνει τα μέτρα του lockdown, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των σχολείων και των καταστημάτων, τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες, έως τις 9 Φεβρουαρίου.
*Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με υψηλόβαθμους υπουργούς για να συζητηθούν πιθανά νέα μέτρα. Η πανεθνική απαγόρευση κυκλοφορίας μπορεί να τίθεται σε ισχύ νωρίτερα, στις 6:00 το απόγευμα αντί 8:00 το βράδυ, όπως έχει γίνει ήδη σε κάποια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
*Στην Ελβετία, αξιωματούχοι στη Βέρνη ματαίωσαν τον αγώνα κατάβασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Lauberhorn, εξαιτίας φόβων ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού -που εισήλθε στη χώρα από έναν Βρετανό τουρίστα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές- εξαπλώνεται τώρα με ταχείς ρυθμούς μεταξύ του τοπικού πληθυσμού. Στη Δανία, η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν δήλωσε χθες ότι η χώρα θα παρατείνει τα μέτρα του lockdown, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ritzau. Τα τωρινά μέτρα έχουν ισχύ έως τις 17 Ιανουαρίου. Το Κοινοβούλιο της Δανίας θα είναι μερικώς κλειστό για έναν μήνα εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως μετέδωσε χθες το δίκτυο Ritzau. Λίγο πιο αισιόδοξες ήταν οι ειδήσεις από την Πολωνία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 έχει σταθεροποιηθεί μετά την αύξηση του φθινοπώρου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass