ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ταλιμπάν: Δεν είμαστε τρομοκράτες

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2021 12:20

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στην πόλη Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει την παροχή βοήθειας προς τη χώρα, τονίζοντας ότι οι ισλαμιστές μαχητές δεν είναι τρομοκράτες.


Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ματιουλάχ Ρουχανί, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι η βοήθεια μπορεί να λάβει τη μορφή επενδύσεων, έργων ανοικοδόμησης «ή οποιουδήποτε είδους ανθρωπιστικής στήριξης για την κυβέρνηση ή τους πολίτες του Αφγανιστάν», απευθύνοντας έκκληση σε «ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας». Οι Ταλιμπάν θα θεωρήσουν τη βοήθεια «ιδιαίτερα καλοδεχούμενη» είπε. Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Κουντούζ στις 8 Αυγούστου στο πλαίσιο της προέλασής τους στη χώρα. Τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου, σηματοδοτώντας το τέλος μιας στρατιωτικής αποστολής που διήρκησε σχεδόν δύο δεκαετίες. Ο Ρουχανί επέκρινε τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξή της προς τη «διεφθαρμένη κυβέρνηση», όπως τη χαρακτήρισε, του Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια και για το ότι σταμάτησε την παροχή βοήθειας όταν οι Ταλιμπάν ανήλθαν στην εξουσία. Οι Ταλιμπάν έφεραν ειρήνη στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας «δεν είμαστε τρομοκράτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass