ΕΛΚ:

Η Τουρκία να σταματήσει τις απειλές κατά κρατών της ΕΕ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 12:05

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) εξέδωσε δήλωση σχετικά και με την τουρκική προκλητικότητα. Στην ανακοίνωσή του, το ΕΛΚ αναφέρεται στην ενότητα και τον ηγετικό χαρακτήρα που επέδειξε από την πρώτη στιγμή, ως κινητήρια δύναμη που ζητούσε να χορηγηθεί στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Επιπλέον, τονίζει ότι η προσοχή πλέον πρέπει τώρα να στραφεί στην οικονομική ανάκαμψη και στην προστασία των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δεν παραλείπει, δε, να αναφερθεί και στην τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας ότι το ΕΛΚ δεν μπορεί να επιτρέψει στην Τουρκία να απειλήσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα οποιουδήποτε κράτους μέλους και, κατά συνέπεια, της ίδιας της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το ΕΛΚ έκανε μια εκτενής αναφορά στις προκλήσεις και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, λέγοντας ότι: «Το ΕΛΚ καταδικάζει κάθε μορφή αναθεωρητισμού και επιθετικές ενέργειες και δηλώσεις. Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ, να σταματήσει τις προκλήσεις, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις και να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass