ΙΣΠΑΝΙΑ

«Μόνο το ναι σημαίνει ναι»

Απαιτείται πλέον ξεκάθαρη συναίνεση για σεξουαλική πράξη - Ακυρώνεται ο διαχωρισμός μεταξύ «σεξουαλικής κακοποίησης» και «βιασμού», με νέο, πρωτοποριακό, νόμο

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2022 15:27

ΜΑΔΡΙΤΗ
Η ισπανική Βουλή υπερψήφισε τον λεγόμενο «μόνο το ναι σημαίνει ναι» νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται σαφής συναίνεση για τη σεξουαλική πράξη. Ο νόμος πέρασε με 205 ψήφους υπέρ, 141 κατά και 3 απουσίες.
«Πρόκειται για μια ημέρα νίκης έπειτα από πολλά χρόνια αγώνα», ανέφερε η υπουργός Ισότητας Irene Montero. «Από εδώ και πέρα καμία γυναίκα δεν θα χρειάζεται να αποδείξει ότι χρησιμοποιήθηκε βία ή εκφοβισμός ώστε να αναγνωριστεί αυτό που συνέβη», πρόσθεσε. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η συναίνεση για τη σεξουαλική πράξη θα πρέπει να είναι ρητή και όχι να εκλαμβάνεται «υποθετικά». Η παθητικότητα ή η σιωπή δεν μπορεί πια να εκλαμβάνεται ως συναίνεση. Επίσης ακυρώνεται ο διαχωρισμός μεταξύ «σεξουαλικής κακοποίησης» και «βιασμού». Η συζήτηση για την αλλαγή της νομοθεσίας στην Ισπανία ξεκίνησε το 2016, έπειτα από έναν ομαδικό βιασμό γυναίκας σε φεστιβάλ της Παμπλόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass