ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 14 Μαΐου οι εκλογές

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2023 7:16

ΑΓΚΥΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε επισήμως τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές για τη 14η Μαΐου υπογράφοντας την απόφαση κατά τη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.
«Η χώρα μας θα μεταβεί στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές της στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του μετά την υπογραφή της απόφασης. Ο Ερντογάν μάλιστα δεν απέφυγε να συνδυάσει το πρόωρο των εκλογών με τα χιλιάδες έργα που έχει εξαγγείλει για την επούλωση των πληγών των σεισμοπαθών.


«Η Τουρκία δεν πρέπει ούτε να χάνει χρόνο, ούτε να αποσπάται η προσοχή της, ούτε να σπαταλά την ενέργειά της», ανέφερε. «Η χώρα μας πρέπει να αφήσει πίσω της το θέμα των εκλογών το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να επουλώσουμε τις πληγές των σεισμοπαθών μας, να σβήσουμε όλα τα ίχνη της καταστροφής, να ξαναχτίσουμε τις πόλεις μας, να αυξήσουμε ξανά την παραγωγή και την απασχόληση. Με αυτήν την αντίληψη και με την εξουσία που μας δίνει το σύνταγμα, υλοποιούμε την απόφασή μας για την ανανέωση των εκλογών στις 14 Μαΐου», δήλωσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η προεκλογική εκστρατεία θα διεξαχθεί χωρίς μουσική, κρατώντας το πένθος στη χώρα για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τους σεισμούς.
«Ως λαϊκή συμμαχία, θα απαγορεύσουμε όλες τις μουσικές που έχουμε ετοιμάσει, θα υπάρξει μια εκστρατεία χωρίς μουσική, θα συνεχίσουμε αυτή την εκστρατεία μέσω συγκεντρώσεων και θα εξηγήσουμε τι έχουμε κάνει και τι θα κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε όλα αυτά τα πράγματα στους πολίτες μας. Ο Αλλάχ να είναι βοηθός μας!
Σημειώνεται ότι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές θα είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε πανηγυρικό κλίμα ανέλαβε τα καθήκοντα της υποψηφιότητάς του έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις που έκαναν οι έξι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass