ΓΑΛΛΙΑ

Ο Μακρόν επιμένει στο συνταξιοδοτικό

ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΤΑ 64 ΑΠΟ 62 ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2023 7:27

ΠΑΡΙΣΙ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν βγήκε από τη σιωπή του σχετικά τις συντάξεις για να υπερασπισθεί την ανάγκη της επίμαχης μεταρρύθμισής του, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν υποτιμά τη δυσαρέσκεια που αυτή προκαλεί στον γαλλικό πληθυσμό.


Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε μέχρι στιγμής αφήσει τη γαλλική κυβέρνηση στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης που προκαλεί αυτός ο καυτός φάκελος, έγραψε στα συνδικάτα για να καλέσει σε διάλογο, μία ημέρα πριν από την έβδομη ημέρα κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης, που μεταξύ άλλων αυξάνει από τα 62 στα 64 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης.
«Η κυβέρνηση σας άκουγε και σας ακούει για να προωθήσει τον διάλογο (...) χωρίς να αποκλίνει από την ανάγκη για την αποκατάσταση μίας βιώσιμης ισορροπίας στο συνταξιοδοτικό μας σύστημα», γράφει ο Εμανουέλ Μακρόν παραδεχόμενος ότι η μεταρρύθμιση είναι αντιδημοφιλής, καθώς αγγίζει έναν από τους πυλώνες του κοινωνικού συστήματος αλά γαλλικά.
«Δεν υποτιμώ τη δυσαρέσκεια την οποία εκφράζετε, καθώς και τις αγωνίες που εκφράσθηκαν από πολλούς Γάλλους που ανησυχούν ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη», παραδέχεται ο πρόεδρος της Γαλλίας την ώρα που πολλοί τομείς δρατηριότητας (οι μεταφορές, η ενέργεια...) διαταράσονται από τις κινητοποιήσεις των πολέμιων της μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να ενεργοποιήσει τη συνταγματική ρήτρα του vote bloqué (της διαδικασίας επιτάχυνσης της συζήτησης απέναντι στην παρακωλυτική τακτική της αντιπολίτευσης) για να επιταχύνει την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Κυριακής που η ίδια έχει θέσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass