ΙΡΑΝ: Πέθανε σε ηλικία 125 ετών ο μακροβιότερος άνθρωπος

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2024 7:10

ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Η γηραιότερη γυναίκα του Ιράν πέθανε σε ηλικία 125 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτότητάς της που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, χωρίς ωστόσο το ρεκόρ της ηλικίας της να έχει αναγνωριστεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Γεννημένη στις 23 Σεπτεμβρίου 1898, η Μασουμέχ Σανεϊ Τορογκί πέθανε προχθές στο Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, ανέφερε η τηλεόραση, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της ταυτότητάς της.

Με βάση αυτά τα στοιχεία η Τορογκί πέθανε σε μεγαλύτερη ηλικία από εκείνη της Γαλλίδας Ζαν Καλμάν, η οποία θεωρείται το μακροβιότερο επιβεβαιωμένα πρόσωπο στην ιστορία, όταν πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997. Στο Ιράν, το κράτος άρχισε να εκδίδει οικογενειακά μητρώα το 1918, 20 χρόνια μετά την εικαζόμενη γέννηση της Τορογκί. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει το 2020 τον θάνατο ενός Ιρανού Κούρδου σε ηλικία 138 ετών σύμφωνα με τα έγγραφα ταυτότητάς του. Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή είναι αυτή τη στιγμή η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της στις 4 Μαρτίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass