ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αποκαλύπτουν τα μυστικά τους οι γηραιότερες δίδυμες 104 ετών

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 8:21

ΛΟΝΔΙΝΟ
Δίδυμες ηλικίας 104 ετών, που πιστεύεται ότι είναι οι γηραιότερες στη Βρετανία, αποκάλυψαν το μυστικό τους για να «μείνουν για πάντα νέες» και να έχουν μακροζωία. Η Έλμα Χάρις και η Θέλμα Μπάρατ, που γεννήθηκαν με διαφορά μισής ώρας στο Στόκπορτ τον Αύγουστο του 1919 και έχουν δει τη στέψη τριών μοναρχών, ζουν τώρα μαζί σε έναν οίκο ευγηρίας στο Λανκασάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας στο BBC News, οι δύο αδερφές μοιράστηκαν το μυστικό τους για μακροζωία, λέγοντας ότι το κλειδί είναι η θετική προοπτική, το καλό φαγητό και ένα «τολμηρό» μπράντι και λεμονάδα κάθε βράδυ. Οι δίδυμες, που γίνονται 105 τον Αύγουστο είπαν ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο. Ήταν 19 όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Θέλμα συνέχισε να εργάζεται στην εταιρία σνακ, αλλά η Έλμα κλήθηκε να εργαστεί στο κοντινό εργοστάσιο της Fairey Aviation που κατασκεύαζε ανταλλακτικά για τη RAF. Σταμάτησαν τη δουλειά όταν παντρεύτηκαν στα 21, με διαφορά μόλις τριών μηνών. Η Έλμα παντρεύτηκε τον Μπιλ Χιούιτ, ξυλουργό και η Θέλμα παντρεύτηκε τον Τζόζεφ Μπάρατ, έναν καπελά. Ο πρώτος σύζυγος της Έλμα, ο Μπιλ, πέθανε αμέσως μετά τον πόλεμο, ενώ ο σύζυγος της Θέλμα, Τζο, πιάστηκε στην Ιταλία και έγινε αιχμάλωτος πολέμου. Οι αδερφές είπαν ότι απολάμβαναν πάντα μια καλή βραδινή έξοδο και συχνά πήγαιναν σε νυχτερινά κέντρα για να χορέψουν ενώ αναζητούσαν στην πόλη νέα φορέματα για να φορέσουν. Ο 12ος γηραιότερος άνδρας στη Βρετανία έκλεισε τα 107 και αποκάλυψε το πρωινό που τον κρατά σε καθημερινή βάση. Σχολιάζοντας τι τον βοήθησε να ζήσει μια τόσο μακριά ζωή, είπε: «Τρώω ψιλοκομμένο σιτάρι με πλήρες γάλα και άφθονη ζάχαρη για όσο θυμάται». Ο Λέοναρντ Χάους, γεννημένος το 1916, υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει δει πέντε διαφορετικούς μονάρχες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έχει λάβει τέσσερις κάρτες από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μία στα 100α, μία στα 105α γενέθλιά του και από μία για κάθε χρόνο μετά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass