TOYΡΚΙΑ

Φρένο στη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 8:01

ΑΓΚΥΡΑ
Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε μια καταγγελία της αντιπολίτευσης σχετικά με το πολυδάπανο πρότζεκτ κατασκευής της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, που προωθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια δυσάρεστη εξέλιξη για το τελευταίο μεγάλο δημόσιο έργο του Τούρκου Προέδρου.

Ο ελεγχόμενος από την κεμαλική αντιπολίτευση Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης είχε καταθέσει μήνυση κατά της διάνοιξης της διώρυγας και του προτεινόμενου σχεδίου χωροταξίας της κυβέρνησης Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε γεωργικές εκτάσεις, δάση και ταμιευτήρες νερού και θα επιδεινώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Το 11ο Διοικητικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης μπλόκαρε όλα τα σχέδια για το πρότζεκτ της διώρυγας, ανάμεσά τους και εκείνα που σχετίζονταν με τη δημιουργία μιας νέας πόλης, της «Γενίσεχρι», στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης στηριζόμενο στον εντοπισμό σειράς ελλείψεων και ατασθαλιών όπως ο ασαφής προσδιορισμός πληθυσμού της σχεδιαζόμενης νέας πόλης, η παραβίαση νομοθεσίας νεκροταφείων και ασαφείς αιτιολογίες. Το αρμόδιο υπουργείο, πάντως, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass