ΗΠΑ: Δίνει 1,5 δισ. δολάρια για να αυξηθεί η παραγωγή μικροτσίπ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 8:11

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να χορηγήσουν 1,5 δισ. δολάρια στον αμερικανικό κολοσσό ημιαγωγών Global Foundries προκειμένου να δώσουν ώθηση στην τοπική παραγωγή μικροτσίπ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Με βάση τους όρους της προκαταρκτικής συμφωνίας που αποκαλύφθηκε από το υπουργείο, η χρηματοδότηση της εταιρείας έχει ως στόχο «να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αλυσίδας ανεφοδιασμού και να ευνοήσει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ» στην παραγωγή ημιαγωγών. Ένας από τους στόχους είναι επίσης να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.  Τα χρήματα προορίζονται για την κατασκευή νέων εργοστασίων και την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων στη Νέα Υόρκη και στο Βερμόντ. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις σημείωσε στην ίδια ανακοίνωση ότι με τον τρόπο αυτό «θα δημιουργηθούν χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εδώ στις ΗΠΑ».
Ο τομέας των ημιαγωγών, στον οποίο κυριαρχεί η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC, προσπαθεί ακόμη να ξαναβρεί τις ισορροπίες του, αφού επλήγη σφοδρά από την πανδημία της Covid-19, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσουν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού στην Ασία. Αρνητικό ρόλο έπαιξαν επίσης ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές εντάσεις που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass