ΤΣΕΧΙΑ

Τρακτέρ στο κέντρο της Πράγας

*Για το υψηλό κόστος ενέργειας, την ασφυκτική γραφειοκρατία και την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 8:41

ΠΡΑΓΑ
Εκατοντάδες Τσέχοι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Πράγας χθες, διαταράσσοντας την κυκλοφορία έξω από το υπουργείο Γεωργίας, καθώς συμμετείχαν και αυτοί στις κινητοποιήσεις εναντίον του υψηλού ενεργειακού κόστους, της ασφυκτικής γραφειοκρατίας και της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγρότες σε όλη την Ευρώπη κατεβαίνουν στους δρόμους φέτος, περιλαμβανομένων εκείνων στην Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, για να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές και το υψηλό κόστος, τις φθηνές εισαγωγές και τους περιορισμούς που θέτει η ΕΕ λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Οι Τσέχοι αγρότες σχεδιάζουν να κατέβουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα, αν και μεγάλες αγροτικές ενώσεις έχουν αποστασιοποιηθεί από τη χθεσινή ενέργεια, κατά την οποία τρακτέρ απέκλεισαν μία λωρίδα μιας κύριας οδικής αρτηρίας στην Πράγα, επιβραδύνοντας αλλά χωρίς να αποκλείσουν πλήρως την κυκλοφορία.
Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Γεωργίας φώναξαν «Ντροπή» και «Παραιτήσου» απευθυνόμενοι προς τον υπουργό, ο οποίος δεν έχει συναντήσει τους διοργανωτές της κινητοποίησης με τα τρακτέρ.
Η κυβέρνηση έχει πει πως οι διοργανωτές δεν έχουν σχέση με την πραγματική γεωργία.
«Η σημερινή διαδήλωση δεν έχει πολλά κοινά με τη μάχη για καλύτερες συνθήκες για τους αγρότες», έγραψε ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας πως ορισμένοι από τους διοργανωτές της πρόσκεινται στη Ρωσία και έχουν άλλους πολιτικούς σκοπούς.
«Διαπραγματευόμαστε με εκείνους που εκπροσωπούν τους αγρότες και συζητάμε ποιες είναι οι γεωργικές ανάγκες μας», είπε ο Φιάλα.
Το Αγροτικό Επιμελητήριο (AK) κάλεσε τα μέλη του να ενωθούν με άλλους Ευρωπαίους αγρότες σε συνοριακά σημεία διέλευσης την Πέμπτη, και έχει πάρει αποστάσεις από τη σημερινή κινητοποίηση με τα τρακτέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass