Γέφυρα για Γάζα η Κύπρος

Κύπρος: Εντός των επόμενων ωρών η αποστολή * Αναχωρεί άμεσα Ισπανικό σκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια * ΗΠΑ και Ιορδανία έκαναν νέες ρίψεις βοήθειας από αέρος

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2024 7:40

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η αναχώρηση του σκάφους με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, δήλωσε στο (ΚΥΠΕ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

«Η υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής της πρωτοβουλίας Αμάλθειας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, και σε επίσημη συνεννόηση με το Ισραήλ», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης στο ΚΥΠΕ απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα.
Πρόσθεσε ότι «η αναχώρηση του φορτίου σύμφωνα και με τις ενέργειες του φορέα εκτέλεσης της αποστολής αναμένεται εντός των επόμενων ωρών, η ακριβής ώρα του οποίου δεν θα κοινοποιηθεί για λόγους ασφαλείας».
Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «έχει ήδη γίνει ο απαραίτητος έλεγχος του φορτίου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό».
Σημείωσε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με στόχο την επίτευξη μιας αξιόπιστης διόδου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».
«ΜΑΝΑ» ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ και η Ιορδανία πραγματοποίησαν χθες νέες από αέρος ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ρίχνοντας με αλεξίπτωτο περισσότερα από 11.500 γεύματα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.
Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού ανέφερε πως οι τελευταίες ρίψεις βοήθειας από αεροπλάνα πραγματοποιήθηκαν πάνω από το βόρειο τμήμα της Γάζας και περιελάμβαναν ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά και φαγητά σε κονσέρβες. Σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ έχουν ρίξει από αέρος περισσότερα από 135.000 γεύματα αυτόν τον μήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass