«Ποτέ λευκή σημαία στη Ρωσία»

Επίθεση Κιέβου στον Πάπα Φραγκίσκο * Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν στην Ανατολική Ουκρανία

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2024 7:50

ΚΙΕΒΟ
Η Ουκρανία απάντησε με δριμύτητα χθες στον πάπα Φραγκίσκο και δεσμεύτηυκε ότι δεν θα παραδοθεί «ποτέ» μπροστά στη Ρωσία, αντιδρώντας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο ποντίφικας, στην οποία ζήτησε από το Κίεβο να έχει «το θάρρος να υψώσει τη λευκή σημαία και να διαπραγματευτεί».

«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε. Για αυτήν τη σημαία ζούμε, πεθαίνουμε και θριαμβεύουμε. Δεν θα υψώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», απάντησε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Χ (πρώην Twitter).
«Όταν πρόκειται για τη λευκή σημαία, γνωρίζουμε τη στρατηγική του Βατικανού κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του 20ού αιώνα. Καλώ να αποφεύγει να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος και να στηρίξει την Ουκρανία και τον λαό της στη μάχη της για τη ζωή», συμπλήρωσε, αναφερόμενος προφανώς στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εντούτοις, εξέφρασε την ελπίδα ο Φραγκίσκος να βρει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Ουκρανία.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS και προβλήθηκε χθες, ο πάπας Φραγκίσκος, ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε να μην «ντραπεί να διαπραγματευτεί προτού η κατάσταση επιδεινωθεί». «Πιστεύω πως οι πιο ισχυροί είναι εκείνοι που βλέπουν την κατάσταση, σκέφτονται τους ανθρώπους και έχουν το θάρρος να υψώσουν τη λευκή σημαία και να διαπραγματευτούν», επισήμανε.ΤΡΕΙΣ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ  
Εν τω μεταξύ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ένας τοπικός αξιωματούχος, την ώρα που μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε έναν ουκρανικό βομβαρδισμό εναντίον ενός ρωσικού χωριού κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε επίσης με πυρά πυροβολικού το πρωί την κοινότητα Τσασίφ Γιαρ, που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο στην περιοχή του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας έναν 66χρονο άνδρα. Τρεις ρωσικοί πύραυλοι S-300 έπληξαν επίσης την πόλη Μίρνογκραντ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, μεταξύ άλλων ενός εφήβου, είπε ο Φιλάτσκιν. Εννέα κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε αυτό το πλήγμα, διευκρίνισε ο ίδιος.ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ
Την ίδια ώρα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε χθες ότι κατέρριψε 35 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής, εκ του συνόλου των 39 που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από 10 περιοχές στην κεντρική και νότια Ουκρανία.
Στη Ρωσία, μία γυναίκα σκοτώθηκε χθες σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον ενός ρωσικού χωριού που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, έγινε γνωστό από έναν τοπικό αξιωματούχο.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε, επίσης, ότι κατέστρεψε δύο ουκρανικά ντρόουν πάνω από το Μπέλγκοροντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass