Η Ρωσία κλείνει φυλακές στη Σιβηρία

* ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2024 8:40

ΜΟΣΧΑ
Οι αρχές στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας σχεδιάζουν να κλείσουν αρκετές φυλακές φέτος λόγω της μείωσης του αριθμού των κρατουμένων που οδήγησε η στρατολόγηση καταδίκων για τον πόλεμο της Ουκρανίας, γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Η Kommersant γράφει ότι ο Μαρκ Ντενίσοφ, επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ, μιλώντας στην περιφερειακή Βουλή είπε ότι τουλάχιστον δύο τοπικές φυλακές θα κλείσουν λόγω «μεγάλης μείωσης του αριθμού των καταδίκων στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (στην Ουκρανία )».
Η Ρωσία ξεκίνησε να στρατολογεί κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από το 2022, όταν ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο εκλιπών αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner, άρχισε να επισκέπτεται σωφρονιστικές αποικίες, προσφέροντας στους κρατούμενους απονομή χάριτος αν επιβίωναν έξι μήνες στο μέτωπο.
Ο Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα λίγους μήνες μετά από μια βραχύβια ανταρσία κατά των στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας, είχε πει ότι είχε στρατολογήσει 50.000 κρατούμενους για την Wagner.
Τότε, τα στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία φυλακών της Ρωσίας, έδειχναν ξαφνικές μειώσεις στους πληθυσμούς των φυλακών της χώρας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας συνέχισε έκτοτε να στρατολογεί κατάδικους από φυλακές για τους δικούς του σχηματισμούς που είναι γνωστοί ως Storm-Z.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass