ΙΑΠΩΝΙΑ: Εξαπλώνεται στρεπτόκοκκος που τρώει τη σάρκα

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 7:00

ΤΟΚΙΟ

Μια σπάνια βακτηριακή λοίμωξη του στρεπτόκοκκου που τρώει τη σάρκα και έχει 30% πιθανότητες να οδηγήσει στον θάνατο εξαπλώνεται στην Ιαπωνία, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Ιαπωνία κατέγραψε πέρυσι επίπεδα-ρεκόρ της πιο θανατηφόρας μορφής στρεπτόκοκκου, με 941 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνδρόμου τοξικού στρεπτοκοκκικού σοκ (STSS), αλλά φέτος οι μολύνσεις αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ, αφού καταγράφηκαν 378 κρούσματα τους πρώτους δύο μήνες του 2024, σε 45 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τους Japan Times, συνήθως καταγράφονται κατά μέσο όρο λιγότερα από 200 κρούσματα αυτής της πιο σοβαρής μορφής στρεπτοκοκκικής νόσου της ομάδας Α κάθε χρόνο και οι φόβοι αυξάνονται επειδή οι ειδικοί ομολογούν ότι δεν γνωρίζουν τι προκαλεί την αύξηση των λοιμώξεων. «Υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες σχετικά με τις μορφές στρεπτόκοκκου με σοβαρή και αιφνίδια έναρξη» δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID), προσθέτοντας: «Δεν είμαστε στο στάδιο που μπορούμε να τους εξηγήσουμε».
Τι είναι, πώς μεταδίδεται
Ο στρεπτόκοκκος Α είναι ένα βακτήριο που ζει και αναπτύσσεται στον λαιμό, στο δέρμα, στον πρωκτό και στα γεννητικά όργανα. Προκαλεί μια σειρά ασθενειών που επηρεάζουν το δέρμα, τους μαλακούς ιστούς και το αναπνευστικό σύστημα ανάλογα με το στέλεχος των εμπλεκόμενων βακτηρίων, όπως αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, οστρακιά, ερυσίπελας, κυτταρίτιδα και πνευμονία. Οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α μπορεί να προκαλέσουν αυτοάνοση βλάβη στην καρδιά, γνωστή ως ρευματική καρδιοπάθεια, ένα πρόβλημα που επηρεάζει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Σοβαρές περιπτώσεις στρεπτόκοκκου Α προκαλούν ετησίως τον θάνατο περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass