ΙΣΡΑΗΛ: Εμείς θα αποφασίσουμε πού, πώς και πότε θα απαντήσουμε

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 8:00

ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Για ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση σε σχέση με την ανάγκη «απάντησης» στην επίθεση του Ιράν μίλησε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Ισραήλ.

Ο Hanoch Milwidsky, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου εκλεγμένος από το κυβερνών κόμμα, Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση πως πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ιρανική επίθεση, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχει ομοφωνία και στον τρόπο πού θα απαντήσει το Ισραήλ. «Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και ήμασταν πολύ χαρούμενοι που τελείωσε με τον τρόπο που τελείωσε, τουλάχιστον αυτός ο γύρος», δήλωσε στην εκπομπή Newshour του BBC, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα και τους συμμάχους του εβραϊκού κράτους. «Δεν νομίζω ότι κανείς στην κυβέρνηση υποστηρίζει πραγματικά να μην προβούμε σε αντίποινα για την πράξη αυτή». Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει παρόμοια ομοφωνία στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, το οποίο σχηματίστηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα και συνεδριάζει και σήμερα, είπε: «Απολύτως». «Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς την κατεύθυνσή μας», είπε ο Milwidsky. Αναγνωρίζοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να αποφύγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση εστιάζοντας στη διπλωματία, είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του Ισραήλ». «Φυσικά ακούμε, συμβουλευόμαστε όλους τους φίλους μας στον κόσμο, αλλά στο τέλος εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη», τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass