ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κάλαντα και στήριξη για τη «ΦΛΟΓΑ»

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:23

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε», του Γιάννη Μουκίδη)

Επίκαιρα μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης για τον συνάνθρωπο στάλθηκαν μέσα από εκδήλωση, που διοργάνωσε με επιτυχία η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» της Ελασσόνας, δεκάδες Ελασσονίτες και επισκέπτες χάρηκαν μια ιδιαίτερη βραδιά με τη μαγεία των παραμυθιών, των ηθών και εθίμων, της παράδοσης, που παραμένει ζωντανή και στην εποχή μας, μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Η εκδήλωση της Λαογραφικής Ελασσόνας με τον τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή, Θάματα και Καρκαντσέλια» άρεσε και καταχειροκροτήθηκε με θέρμη από μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών και της παράδοσης.

Μιλώντας στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας έδωσε το «στίγμα» και τη φιλοσοφία της εκδήλωσης: «Θα αποδοθούν παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με τους μικρούς μας ήρωες». Και ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Λ.Α.Ε.Ε. υπενθύμισε: «Η εκδήλωση μας, εκτός από ψυχαγωγική, είναι και μια εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση, με τη βοήθειά σας, ενισχύσαμε το Ορφανοτροφείο Βόλου. Φέτος η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να βοηθήσουμε τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ», που δίνει τη δική του μάχη. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας».

Μιλώντας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Η ΦΛΟΓΑ» στην Κεντροδυτική Μακεδονία κ. Ευστάθ. Κεραμιδιώτης, ευχαρίστησε θερμά τη Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας για την πρωτοβουλία και τους Ελασσονίτες, που συμβάλλουν στο έργο ζωής του Συλλόγου «Η ΦΛΟΓΑ» και στάθηκε στο πόσο σημαντικές είναι στις μέρες μας οι έννοιες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. «Αντλούμε δύναμη από όλους εσάς για αυτό που κάνουμε, για τον καθημερινό δύσκολο αγώνα μας. Η δύναμη μας είστε εσείς! Πολλά ευχαριστώ», τόνισε χαρακτηριστικά, συγκινημένος, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.

«Πρωταγωνιστές» της βραδιάς ήταν η αφηγήτρια Ανθή Θάνου που είχε την επιμέλεια των παραμυθιών συνοδευόμενη από τον μουσικό Αλέξανδρο Μακρή, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων της Λαογραφικής Ελασσόνας, που απέδωσαν αυθεντικά παραδοσιακά κάλαντα με ευχές και παινέματα, ενώ συνόδευσαν οι μουσικοί Δημήτρης Μπίλλης (κλαρίνο), Θοδωρής Τζήκας (λαούτο), Αντώνης Βλαχογιώργος (βιολί).

Στο πλαίσιο της όμορφης γιορτής, η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, βράβευσε και τίμησε τους μαθητές – μέλη του Συλλόγου που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 και είναι σήμερα φοιτητές στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Η βραδιά ήταν ενταγμένη στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας και είχε την υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Εθελοντισμού κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης - εκπρόσωπος του Συλλόγου «Η ΦΛΟΓΑ» στην Κεντροδυτική Μακεδονία κ. Ευστάθ. Κεραμιδιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς ενοριών της περιοχής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass