ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Ο ΤΟΚΕΤΟΣ 35ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γέννησε νεκρό το έμβρυο, πέθανε μετά τη γέννα

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:26

Σε οικογενειακή τραγωδία, για ένα ανδρόγυνο από τη Ραχούλα Καρδίτσας, εξελίχθηκε η εισαγωγή 35χρονης γυναίκας στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Αφού την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, η γυναίκα πήγε σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον γιατρό της και ξημερώματα Πρωτοχρονιάς αφού γέννησε νεκρό το έμβρυο, λίγες ώρες αργότερα πέθανε, θάνατος που σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, αποδίδεται σε αιμορραγία.

Το θλιβερό γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις συγγενών και του 38χρονου συζύγου που αναζητεί ευθύνες για το θάνατο της γυναίκας του, με το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας να διενεργεί προανάκριση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της γυναίκας ενώ παραγγέλθηκε παράλληλα και ιατροδικαστική έκθεση, τόσο για τη γυναίκα όσο και για το έμβρυο.

Η 35χρονη Αλβανή υπήκοος Tatjana Dalipaj (μητέρα ενός ακόμη παιδιού) που ζούσε με τον 38χρονο άνδρα της στη Ραχούλα Καρδίτσας, ανησυχώντας για την πορεία της εγκυμοσύνης «αφού τα δυο τελευταία 24ωρα δεν άκουγε το μωρό», σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, βρέθηκε στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης (παραμονή της Πρωτοχρονιάς) στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον γιατρό της.

Για να διαπιστωθεί από τις ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν ότι το κυοφορούμενο έμβρυο (37 εβδομάδων) ήταν ήδη νεκρό, όπως επιβεβαιώθηκε από τον φυσιολογικό τοκετό που έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι συγγενείς.

Προσθέτοντας ότι αφού τους ανακοινώθηκε πως το έμβρυο γεννήθηκε νεκρό μετά από φυσιολογικό τοκετό, αργότερα τους ζητήθηκε η έγκριση για να ακολουθήσει χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της μήτρας, αίτημα που εγκρίθηκε από τον 38χρονο καθώς αφορούσε την υγεία της γυναίκας του, για να πληροφορηθεί στη συνέχεια πως η γυναίκα του, πέθανε λίγο μετά τις 6 το πρωί, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Νοσοκομειακές πηγές, διευκρίνιζαν στην «Ε» πως μετά τον φυσιολογικό τοκετό, προκλήθηκαν επιπλοκές («ατονία της μήτρας», «μαζική αιμορραγία» ) και η γυναίκα πέθανε από «ολιγαιμικό σοκ».

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της 35χρονης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συζύγου της ενώ μετά τα φραστικά επεισόδια που ακολούθησαν, στο ΠΝΛ κλήθηκε η Αστυνομία. Με τον σύζυγο να σημειώνει πως ενώ διαβεβαίωναν ότι «όλα θα κυλήσουν ομαλά», στη συνέχεια του ζήτησαν την έγκριση για να γίνει το χειρουργείο και από την κινητικότητα των γιατρών κατάλαβε πως «κάτι δεν πήγαινε καλά» για να τον ενημερώσουν τα ξημερώματα, πως η γυναίκα του πέθανε. Ο 38χρονος ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση τυχόν ευθυνών, λόγο για τον οποίο διεξάγεται η αστυνομική προανάκριση.

Περιττό βεβαίως να αναφερθεί η ταλαιπωρία που υπέστη στη συνέχεια ο 38χρονος, αφού η σορός της γυναίκας αλλά και του εμβρύου μεταφέρθηκαν για νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass