ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ

Η 1η του νέου έτους στην Αγιά

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2015 12:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:26

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος του και προβλήματα απ’ αυτά κυρίως στον παραλιακό του άξονα, υποδέχτηκε το 2015 ο Δήμος Αγιάς.

Άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό που, όμως, δεν εμπόδισε τον κόσμο να χαρεί την έλευση του νέου χρόνου και να γεμίσει ασφυκτικά όλους τους ναούς που λειτούργησαν το πρωί της Πέμπτης.

Στην Αγιά, στον καθεδρικό ιερό ναό των Αγίων Αντωνίων, ο αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος τέλεσε τον όρθρο, τη θεία λειτουργία και την πανηγυρική δοξολογία, ανέγνωσε το μήνυμα του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, έδωσε τις πατρικές του ευχές για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε και παρουσίασε τα βασικά, αλλά μεγαλόπνοα, σχέδια της εκκλησιαστικής επιτροπής για φέτος.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας χαρακτήρισε το 2014 ως «ακόμη μια χρονιά βαθιάς οικονομικής ύφεσης για την πατρίδα μας», ύφεση η οποία, όπως υπογράμμισε, «έριξε στην ανέχεια ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας, δημιούργησε τεράστια κοινωνικά προβλήματα, προβλήματα στη λειτουργία δομών, στην αυτοδιοίκηση και στο ίδιο το κράτος και, το χειρότερο, τσάκισε κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος». Κάλεσε τους Αγιώτες να κρατήσουν μέσα τους ζωντανή την ελπίδα για κάτι καλύτερο μέσα στο 2015, να στηριχτούν στη συνεργασία που θα βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και στην αλληλοεκτίμηση, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει τον κόσμο να λειτουργεί αλληλέγγυα προς κάθε συνάνθρωπο. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που η τοπική Εκκλησία κάνει, ζήτησε να στηριχθεί το νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και εξήρε στο πρόσωπο του προέδρου και συνάμα προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχου Μπατζιόλα το έργο που επιτελεί το Ηρακλείδειο Γηροκομείο Αγιάς κυρίως με την καθημερινή διανομή δωρεάν γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο κ. Γκουντάρας ολοκλήρωσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του δηλώνοντας πεπεισμένος πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και πως όλοι μας αν το πιστέψουμε μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να βγούμε από την κρίση.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αντάλλαξαν ευχές με τους δημότες σε λιτή δεξίωση στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου.

Στη δοξολογία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αργυρούλης, η αντιδήμαρχος Χριστίνα Γιαννουλέα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρης Καλαγιάς, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλης Βαλάρης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» Χρήστος Σκαρκάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Σουλιώτης, Γιώργος Κούκας και Θωμάς Σιμούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και η πρώην δήμαρχος Χριστίνα Χριστούλα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass