ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις

* Μίλησε χθες στη Λάρισα, σε μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και οπαδών του κόμματος

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2015 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:26

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Φωτ.: Νίκος Σιούμκας

Μήνυμα νίκης σε ολόκληρη την Ελλάδα έστειλε, χθες, από τη Λάρισα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισήμανε ότι η 25η Ιανουαρίου είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Και σε αυτήν την αναμέτρηση, συμπλήρωσε θα ζήσουμε την ιστορική στιγμή που ο λαϊκισμός στην Ελλάδα θα υποστεί την τελική ήττα του. Επισήμανε δε ότι αυτό αποτελεί ευθύνη του ελληνικού λαού τον οποίο κάλεσε να πει «όχι» στον λαϊκισμό.

Όπως τόνισε η επιλογή της Λάρισας για την έναρξη των προεκλογικών περιοδειών του έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς είναι η καρδιά της αγροτιάς. «Ξεκινάμε από δω, τη Θεσσαλία των Αγώνων, την πορεία της νίκης μας των εκλογών του Ιανουαρίου, μία νίκη η οποία θα λυτρώσει τον λαό μας» ανέφερε με έμφαση μιλώντας χθες το απόγευμα σε ένα πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο, το οποίο είχε κατακλύσει το «Ιμπέριαλ».

Και προς επίρρωση της σημασίας που αποδίδει η ΝΔ τόσο στη Θεσσαλία όσο και ειδικότερα στους αγρότες, στην πορεία της ομιλίας του ανακοίνωσε αυτό που πολλοί αγρότες περίμεναν να ακούσουν: Ότι δηλαδή δεν θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Ενώ δεσμεύτηκε και για τη συνέχεια των έργων του Αχελώου. Όπως δεσμεύτηκε επίσης για μείωση των φόρων τα επόμενα χρόνια και προώθηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ενώ, όπως ανέφερε, στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους που προβλέπει η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012.

«ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε οξεία επίθεση για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Λάρισα. Φρόντισε δε και πάλι να τον «ταυτίσει» με τη Χρυσή Αυγή, όσον αφορά στη διαδικασία πρόκλησης πρόωρων εκλογών λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενώ προχωρώντας και σε αυτοκριτική παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη αλλά όπως είπε σε μία τέτοια κρίση που υπήρχε, σε ένα τέτοιο χάος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση επόμενο ήταν να υπάρχουν και λάθη. Αυτό όμως δεν σημαίνει, σχολίασε χαρακτηριστικά,

ότι αναγνωρίζω στον οποιονδήποτε κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί αποκλειστικά πάνω στον πόνο του ελληνικού λαού.

Ήταν λάθος, υπογράμμισε, να μας πάνε σε εκλογές, ίσα – ίσα τη στιγμή που άρχισε η χώρα να σηκώνει κεφάλι και η οικονομία μας να ανακάμπτει.

Ήταν και το λάθος τους! Γιατί ο κόσμος πια ξέρει, βλέπει, καταλαβαίνει, ότι αρχίζει η Ελλάδα και ξαναστέκεται στα πόδια της!

Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το οποίο έκαναν, παρατήρησε, το δείχνει η αντίδραση του αγορών. Και μέσα στην Ελλάδα και διεθνώς. Γιατί, απλούστατα, η κυβέρνησή μας είχε αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ενέπνεε αισιοδοξία σε όλους, υπήρχε πια δεδομένη η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Ενώ, εκείνα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται να κάνει εάν ποτέ έβγαινε στην εξουσία, είναι εκείνα τα οποία με βεβαιότητα οδηγούν στη χρεοκοπία και επομένως οδηγούν στις αναταράξεις των Αγορών που βλέπουμε!

Όλοι τους το φωνάζουν πλέον: Εκείνα που λένε δεν γίνονται, δεν μπορεί να γίνουν και δεν θα οδηγήσουν τη χώρα παρά σε μία τεράστια δοκιμασία. Όχι την Ευρώπη τόσο. Όσο την Πατρίδα μας.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Σχολιάζοντας τα περί «κινδυνολογιών» που του προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με αυτά που δηλώνει κινδυνολογεί: όταν, λες ότι δεν θα πληρώσεις τόκους, όταν λες ότι δεν θα πληρώσεις χρεολύσια στο χρέος, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: χρεοκοπία! Αυτός είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Εκείνοι μιλάνε για χρεοκοπία. Οι θεσμικές αποφάσεις των Συνεδρίων τους τα λένε αυτά και μιλάνε για χρεοκοπία. Και το πάνε ακόμα πιο κάτω. Ότι, όχι μόνο τους τόκους και τα χρεολύσια θα πάψουν να πληρώνουν αλλά και ότι θα κάνουν – αν είναι δυνατόν - εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις των μικροκαταθετών. Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη να κινδυνολογήσω, όπως μου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι τα λένε αυτά, τα έχουν επισήμως αποφασίσει, οι ίδιοι σπέρνουν έτσι τον πανικό. Και μέσα στην Ελλάδα και έξω…

Εμείς την αλήθεια λέμε. Την αλήθεια έχουμε με το μέρος μας. Αυτό σε μία δημοκρατική αναμέτρηση είναι το ισχυρότερό μας όπλο. Αυτό είναι το όπλο μας. Η αλήθεια και η ευθύνη.

Η αλήθεια είναι, ότι ένα μικρό μέρος μόνο απ’ όσα λένε αν προσπαθούσαν να το εφαρμόσουν, θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε νέα κρίση και τελειωτική χρεοκοπία. Και τότε όλες οι θυσίες αυτών των δυόμισι ετών, θα πήγαιναν χαμένες. Τώρα που αρχίζουν να πιάνουν τόπο!

Θα χαθούν τα χρήματα της ΚΑΠ – της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - που παίρνει ο Έλληνας αγρότης!

Τι άλλο θα κινδυνεύσει άμεσα; Τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ! Διότι δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούμε μαζί τους κι εκείνοι να εξακολουθούν να μας δίνουν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια, τα ΕΣΠΑ που έχει ο κάθε περιφερειάρχης, δήμαρχος και φτιάχνει τα έργα.

Πόσα είναι αυτά; Αγροτικές επιδοτήσεις και κονδύλια για την ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών και ΕΣΠΑ, όλα αυτά μαζί, φτάνουν τα 43,5 δισεκατομμύρια για την επόμενη επταετία! Πάνω από 6 δισεκατομμύρια τον χρόνο! Και ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια.

Και, βέβαια, θα κινδυνεύσει και η ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του: 15 δισεκατομμύρια ρευστότητας θα λείψουν άμεσα από την πραγματική οικονομία μετά τον Μάρτιο! Και ακόμα θα χάσουμε την πρόσθετη ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης μετά το Μάρτιο.

Και αυτήν την αλήθεια εγώ είμαι υποχρεωμένος να την πω κατάματα. Δεν έχω δικαίωμα να μην προειδοποιήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Και αυτά την ώρα που μόλις είχε βγει η Ελλάδα από την ύφεση.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που πετύχαμε μέσα σε δυόμισι χρόνια θα κινδυνεύσουμε να τα καταστρέψουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ»

Αυτό το ξέρει ο κόσμος. Το καταλαβαίνει, σχολίασε ο Α. Σαμαράς. Γι’ αυτό το κλίμα αλλάζει συνεχώς. Και ο «αέρας νίκης» που είχε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μηδενιστεί. Ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την αλήθεια και την ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας που θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Η αλήθεια είναι ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, είχαμε αρχίσει να δίνουμε τις πρώτες ανάσες στον κόσμο, τόνισε ο Α. Σαμαράς, αλλά χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο το νοικοκύρεμα του κράτους. Εν συνεχεία έκανε αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη μείωση κατά 30% του φόρου των καυσίμων, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, τις 100 δόσεις για όσους χρωστάνε στην εφορία.

Η αλήθεια είναι, υπογράμμισε, ότι με τη νέα συμφωνία που θα υπογράψουμε, μόλις με το καλό σχηματίσουμε κυβέρνηση, από τα τέλη Ιανουαρίου θα προχωρήσουμε και στο πιο σημαντικό από όλα, στη δυνατότητα να φτιάξουμε έναν οδικό χάρτη για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Αυτή είναι η σημαντικότερη μέριμνά μου από δω και στο εξής. Μείωση των φόρων! Για όλα τα επόμενα χρόνια… Μετά τις εκλογές του Γενάρη, μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου που θα κάνουμε την τελική συμφωνία με τους Εταίρους μας για την έξοδο από το μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού, ενώ στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους που προβλέπει η απόφαση του Νοέμβριου του 2012, το χρονοδιάγραμμα θα ξεκινήσει τότε για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και η προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα ο πρωθυπουργός τόνισε:

- Η αλήθεια είναι ότι στη νέα αναπτυξιακή πολιτική μας, η αγροτική παραγωγή, γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, έχουν κεντρικό ρόλο. Μαζί και η μεταποίηση αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ήδη έχει γίνει πολλή δουλειά σε αυτό. Και θα γίνουν πολύ περισσότερα.

Σε αυτά που ήδη έγιναν θέλω μόνο ενδεικτικά να πω:

* Τα προγράμματα για την ενίσχυση των νέων αγροτών, όπου 11 χιλιάδες νέοι παραγωγοί λαμβάνουν ενισχύσεις 194 εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη το 70% αυτών των χρημάτων έχουν μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πράγμα πρωτοφανές μέχρι σήμερα. Η επιτάχυνση των πληρωμών είναι από δυόμισι χρόνια σε έξι μήνες! Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ...

* Από την πρώτη μέρα της φετινής χρονιάς, του 2015, που ισχύει πια η νέα ΚΑΠ, έχουν προβλεφθεί 440 εκατομμύρια για τους βοσκοτόπους ετησίως, 800 εκατομμύρια για τις αροτριαίες καλλιέργειες και 500 εκατομμύρια για τις δενδρο-καλλιέργειες κάθε χρόνο. Ειδικά για τις δενδροκαλλιέργειες που έχουν και μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον, δίνουμε 25% περισσότερα το χρόνο απ’ ό,τι παλαιότερα.

* Κι η αλήθεια είναι ακόμα, ότι από δω και μπρός η νέα ΚΑΠ έχει διασφαλισμένους πόρους 20 δισεκατομμυρίων για την επόμενη εφταετία: 14 δισεκατομμύρια άμεσες ενισχύσεις, περίπου 2 δισεκατομμύρια το χρόνο. Κι άλλα 6 δισεκατομμύρια για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

* Ξεκινάνε ειδικά μέτρα στήριξης της αγροτικής ασφάλισης από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες. Είμαι από το 1977 βουλευτής και από τότε θυμάμαι κάθε χρόνο να είναι το αίτημα των αγροτών μας που τώρα πια και αυτό το αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά.

* Μέτρα ενίσχυσης νέων επιχειρήσεων μέχρι και 50 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο. Έγινε ένα επιτυχημένο πείραμα με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα start ups, μπαίνει και αυτό και στην αγροτική παραγωγή και στην αγροτική μεταποίηση.

* Προγραμματίζουμε 466 εκατομμύρια ευρώ για χρηματοδότηση 7.500 χιλιάδων σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Κι άλλα 254 εκατομμύρια για 340 νέες επενδύσεις αγροτικής μεταποίησης. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Κι ακόμα, αλλά 436 εκατομμύρια νέα εγγειοβελτιωτικά έργα, αρδευτικά έργα, ταμιευτήρες και λιμνοδεξαμενές.

Κι όλα αυτά, μειώνοντας στο ελάχιστο τη γραφειοκρατία, αφού πια η χορήγησή τους δίνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό- για πρώτη φορά επιτέλους- στις Περιφέρειες.

Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να λύσουμε το πρόβλημα της άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών, να λύσουμε το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους και της ηλεκτρονικής κάρτας πετρελαίου, αλλά και το ηλεκτρικό κόστος και το εργασιακό κόστος. Και κυρίως να εξασφαλίσουμε επαρκή και φθηνή χρηματοδότηση, ώστε να γίνουν οι αγροτικές μας επιχειρήσεις ανταγωνιστικές. Κι ακόμα, μετατρέψαμε με τροπολογία στη Βουλή προ ημερών το εισόδημα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε αγροτικό εισόδημα. Πράγμα που σημαίνει χαμηλότερη φορολόγηση όπως ξέρετε, στο 2013 και όχι στο 2026.

Όπως όμως γνωρίζετε, υπήρξε πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά. Και θα πρέπει άμεσα να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στα φωτοβολταϊκά.

- Εγκρίθηκαν ήδη τα σχέδια διαχείρισης των υδάτων και στη Θεσσαλία. Αυτό επιτέλους ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση του έργου τού Αχελώου που είναι ήδη όπως ξέρετε στο 80% έτοιμα. Και ξεκίνησαν από τη ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας. Για την παραγωγή φτηνής αλλά και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας. Και ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχη για να μην γίνει ο Αχελώος, τι θα έκαναν τότε με τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες που χωρίς το έργο αυτό θα έπρεπε να σταματήσουν την παραγωγή τους.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Και κάτι ακόμα, συμπλήρωσε, για να τελειώνουμε με αυτήν την προπαγάνδα τους. Δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Άρχισαν ήδη οι εργασίες προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων και για τον θεσσαλικό σιδηρόδρομο. Και για την ηλεκτροκίνηση Λάρισας- Βόλου. Έργα ζωής για την ασφαλή και για τη γρήγορη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Όπως αντίστοιχα ολοκληρώνουμε και το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έργο των Βαλκανίων, το έργο της Κάρλας.

Και να προσθέσω ακόμα ότι το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας μαζί με το Δημόκριτο και μαζί με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, σε συνεργασία με το περίφημο CERN κατόρθωσαν και εγκρίθηκε η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μονάδας αντιμετώπισης του καρκίνου, από τις μοναδικές τέτοιες μονάδες στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή τρέχουν λοιπόν στη Θεσσαλία 1.100 έργα, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ που παρέχουν στον κόσμο της Θεσσαλίας ασφάλεια οικονομική.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΞΗΡΟΥ

Εξάλλου ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στη χθεσινή σύλληψη Ξηρού σχολιάζοντας: η σημερινή τελευταία επιτυχία της λαμπρής Ελληνικής Αστυνομίας είναι και η σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού. Άλλοι υπόσχονται να αφοπλίσουν την Ελληνική Αστυνομία. Εμείς υποσχόμαστε άριστη αστυνόμευση με την καλύτερη δυνατή αστυνομία.

Και άλλοι βέβαια υπόσχονται να δίνουν και ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες. Εμείς κατορθώνουμε με κάθε νόμιμο και ανθρώπινο τρόπο να σταματήσει και να αντιστραφεί η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας. Επιστρέφω λοιπόν σε ένα κορυφαίο συμπέρασμα.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Σας θυμίζω ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι προ δυόμισι ετών, μου κάνατε την τιμή να αναλάβω Πρωθυπουργός στον τόπο αυτό, είχα ένα μεγάλο στόχο: Να αποτρέψω τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο από το ευρώ. Να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια μιαν ώρα αρχύτερα. Να τελειώσουμε με την ύφεση. Να μπούμε στην ανάπτυξη.

Αναλάβαμε μέσα σε ένα πραγματικό χάος Και όμως, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες μηδενίσαμε το έλλειμμα συνολικά! Και όλοι αναγνωρίζουν ότι έχουμε ανέβει δεκάδες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Εγκαινιάσαμε μία πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης αυτά τα χρόνια. Με τόσες θυσίες, με τόσους κόπους.

Όμως, αυτήν την εθνική μας προσπάθεια πάνε να ανακόψουν. Αλλά τώρα ο κόσμος ξέρει. Δεν ξεγελιέται με ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε με συνθήματα. Δεν θέλει να ξαναγυρίσει πίσω. Δεν θέλει οι θυσίες του να πάνε χαμένες. Τώρα είναι η ώρα του λαού να τους απαντήσει. Και να αποκαταστήσει τη σταθερή πορεία στην ανάπτυξη και στην Ευρώπη. Αυτή, τόνισε με έμφαση, είναι η ευθύνη και του ελληνικού λαού. Να πει ένα όχι στον λαϊκισμό που τόσο μας κόστισε μέχρι σήμερα. Κι αυτό θα συμβεί στις 25 Ιανουαρίου. Και αυτό είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να το κάνει. Για να ανοίξει ο δρόμος για Ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, για σταθερότητα και ευημερία. Όπου ρόλο πρωταγωνιστικό θα έχει η Θεσσαλία και ο κάμπος της.

Στην ομιλία Σαμαρά το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Κ. Σκρέκας, ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Αντρέας Παπαμιμίκος, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Μιχάλης Ταμήλος, Ζέττα Μακρή, Ηλίας Βλαχογιάννης, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος, Κώστας Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΘ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, αντιπεριφερειάρχες, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης (ο οποίος επιδίωξε και –σύμφωνα με πληροφορίες- είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά) και ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, πολλά κομματικά στελέχη, καθώς και στελέχη προερχόμενα από την αυτοδιοίκηση και πλήθος κόσμου ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν για μία ακόμη φορά οι ΟΝΝΕΔίτες.

ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ

Εξάλλου μετά το πέρας της ομιλίας ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με αγρότες, αυτοδιοικητικούς και στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών της Θεσσαλίας.

Κλίμα ικανοποίησης επικρατούσε μεταξύ των αγροτών μετά και την ανακοίνωση Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν ο επιδοτήσεις αλλά στην κατ’ ιδίαν συζήτηση του ετέθησαν και λοιπά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Στη συνάντηση Σαμαρά με τους αυτοδιοικητικούς και τα κομματικά στελέχη ήταν παρών και ο γραμματέας της ΝΔ Αντρέας Παπαμιμίκος και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρακτική που πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο.

Εξάλλου συναντήθηκε και με συνδικαλιστές καθώς και τους ομολογιούχους ενώ είχε και μία σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους αναπήρων.

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Για μία ακόμη φόρα το «παρών» έδωσαν οι σχολικοί φύλακες που συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, υπήρξε μάλιστα και μία λεκτική ένταση αλλά με την παρέμβαση της αστυνομίας κρατήθηκαν σε απόσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass