ΚΚΕ (μ-λ) ΛΑΡΙΣΑΣ

Υπεράσπιση προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 8:15

 

«Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των προσφύγων-μεταναστών και των λαών. Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τους υποτακτικούς του», καλείς σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα στη ζωή, την τροφή, τη στέγη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, και καμιά ιμπεριαλιστική ανάγκη, καμιά σκοπιμότητα αστικών τάξεων δεν μπορεί να αναστείλει τα δικαιώματα αυτά, προσωρινά ή πιο μόνιμα. Τα δικαιώματα αυτά είναι καθολικά, παγκόσμια και δεν εξαρτώνται ούτε από το χρώμα, ούτε από το φύλο, ούτε από την περιοχή. Πόσο μάλλον όταν εκατομμύρια ξεσπιτώνονται χωρίς καμία δική τους ευθύνη. Τα δικαιώματα αυτά μπορούν και πρέπει να τα διασφαλίσουν οι κυρίαρχες αστικές τάξεις, τα κυρίαρχα κράτη και οι κυβερνήσεις τους, χωρίς υπεκφυγές για έλλειψη υποδομών και χρημάτων. Να τα βρουν και τα δύο. Να απομονώσουμε μέσα από την οργάνωση και την πάλη μας κάθε φασιστική φωνή μίσους.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όχι στη φυλάκιση των μεταναστών-προσφύγων. Ναι στα πλήρη δικαιώματά τους. Τα δικαιώματα αυτά δεν είναι αντικείμενο παζαριού της εξαρτημένης χώρας με τους ιμπεριαλιστές, ούτε ο δούρειος ίππος για την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε”. Κοινός αγώνας με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους λαούς της περιοχής για να σταματήσουμε τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους τυχοδιωκτισμούς των υποτελών και υποτακτικών κυβερνήσεων στους ιμπεριαλιστές της Δύσης και της Ανατολής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass