Μαρσάροντας και κορνάροντας αποδοκίμασαν τη βουλευτή Αννα Βαγενά στο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2016 15:20 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Μαρ 2016 20:47

Οι αποδοκιμασίες των αγροτών, που όταν πήγε στο βήμα, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άρχισαν να μαρσάρουν τα τρακτέρ τους και να κορνάρουν, χαρακτήρισαν τη φετινή, 106η επέτειο, από την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ.

Τα πρωτοφανή γεγονότα σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε εκδήλωση που διοργάνωσαν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Κιλελέρ, στο μνημείο της εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών, όταν αγρότες – μέλη του μπλόκου των Τεμπών πήγαν με τρακτέρ στο χώρο της εκδήλωσης , που όπως είχαν προαποφασίσει, έθεσαν σε λειτουργία όταν ξεκίνησαν την ομιλία της η κ. Βαγενά με αποτέλεσμα να μην ακούγεται όταν μιλούσε.

Η βουλευτής ζήτησε από τον περιφερειάρχη  Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλο να την προστατεύσουν αφού προσκεκλημένη πήγε στην εκδήλωση αλλά παρά τις παροτρύνσεις των διοργανωτών οι αγρότες επέμεναν στις αποδοκιμασίες.

Με την κ. Βαγενά σχολιάζοντας τη στάση των αγροτών να δηλώνει πως «θεωρώ ότι είναι άνανδρο, ανήθικο και δεν τιμά αυτούς που το σχεδίασαν». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά από διακοπή αφού η κ. Βαγενά ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της και τους αγρότες να την αποδοκιμάζουν εκ νέου όταν κατέθεσε στεφάνι όπως έπραξαν και κατά την κατάθεση στεφάνων από τον γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου που συνέχισε τη φραστική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή των αγροτών Χρ. Σιδερόπουλο.

Η ένταση συνεχίσθηκε και κατά την κατάθεση στεφάνων όταν η κ. Βαγενά αποδοκίμασε τον πρώην υπουργό και εκπρόσωπο της ΝΔ Κων. Σκρέκα, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την κ. Βαγενά ότι μετέτρεψε την εκδήλωση σε θέατρο, με την κ. Βαγενά να αποδοκιμάζει τον κ.Αγοραστό ότανν αυτός κατέθετε στεφάνι..

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΓΕΝΑ

Για το ίδιο θέμα η κ. Βαγενά σε δήλωσή της επισήμανε πως «ήρθα σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, προσκεκλημένη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ. Όπως μου ζήτησαν διαμαρτυρόμενοι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αγρότες δεν διάβασα την επιστολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά θέλησα να τους πω δυο λόγια βγαλμένα απ’ την καρδιά μου και γραμμένα με τα ίδια μου τα χέρια. Χέρια καθαρά που, όπως τα χέρια όλων όσοι στηρίζουμε την Κυβέρνηση αυτή,ούτε μίζες πήραν, ούτε τα ταμεία των αγροτικών συνεταιρισμών ξετίναξαν και –σίγουρα– δεν καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντί, λοιπόν, να ακούσουν αυτά που είχα να πω, συντονισμένα, προβοκατόρικα και απροκάλυπτα μια μικρή μειοψηφία (περίπου 20 ατόμων και 2-3 τρακτέρ), καθοδηγούμενη από τους γνωστούς αγροτο-κομματάρχες της ΝΔ επιχείρησε να με διακόψει με φωνές, κορναρίσματα ακόμα και με τρακτέρ(!). Βλέπετε δεν ήθελαν να ακούσουν λόγια ειλικρινά. Καταχειροκρότησαν τον κ. Περιφερειάρχη με τα ωραία και γενικά που τους είπε, γιατί έχουν μάθει να έρχονται εδώ υπουργοί και πολιτευτές και να τους γεμίζουν με κούφιες υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά. Μπροστάρης των «διαμαρτυρόμενων» ήταν…. ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Χρ. Σιδερόπουλος, που μόλις ανέβηκα στο βήμα έδωσε το σύνθημα μπροστά στα μάτια μας για να αρχίσει η εναντίον μου επίθεση… Οι διοργανωτές, βλέπετε, μπέρδεψαν την ημέρα τιμής του αγροτικού αγώνα του Κιλελέρ με κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Το ίδιο και οι «αγανακτισμένοι» που ενώ εμένα δεν ήθελαν να με ακούσουν καταχειροκρότησαν τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκα. Ενώ σε εμένα κουνούσαν το δάχτυλο για το πακέτο Χατζηγάκη, λέξη δεν είπαν σ’ αυτούς που ανήκουν στον πυρήνα της ΝΔ που είναι η μόνη υπαίτια γι’ αυτό το σκάνδαλο.

Αν οι παρευρισκόμενοι και οι διοργανωτές δεν ήθελαν να μιλήσω ας μην με καλούσαν ή ας μου το ζητούσαν εξ αρχής. Όφειλαν, όμως, αφού δεν έκαναν κάτι τέτοιο, να δείξουν υποτυπώδη σεβασμό, ενώ ο Δήμος και η Περιφέρεια όφειλαν να διασφαλίσουν την τάξη και όχι να με αφήσουν εκτεθειμένη στο βήμα απέναντι σε μια άνανδρη και προβοκατόρικη επίθεση λίγων δήθεν αγανακτισμένων.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι τα δικά μου χέρια και η ψυχή μου είναι καθαρή είναι δε τιμή μου που εκπροσώπησα αυτήν εδώ την Κυβέρνηση. Αυτή την Κυβέρνηση που υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί… και αν δεν τα καταφέρουμε ή αν ο λαός το αποφασίσει θα πάμε σπίτια μας με καθαρό το μέτωπο. Τους ετοιμάζουν, άλλωστε, σαν άλλο σωτήρα, τον κ. Μητσοτάκη που θα τους δώσει αντί για προστασία των αδυνάτων και δικαιοσύνη, νεοφιλελευθερισμό και καταστολή.

Σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass