ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Ένα πάρκο... κουτσουλιάς

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:40

Η εικόνα του όμορφου πάρκου του Αλκαζάρ, όπου πολλοί Λαρισαίοι το επιλέγουν για να απολαύσουν έναν ήσυχο περίπατο στο πράσινο περιβάλλον του και για στιγμές χαλάρωσης, τείνει να γίνει αποκρουστική...

Ο λόγος είναι πως οι ακαθαρσίες των φτερωτών συγκατοίκων μας στην πόλη, έχουν γεμίσει κάθε πιθαμή των πλακόστρωτων διαδρόμων, των ξύλινων καθισμάτων, των κάγκελων, των σκαλιών... κ.α.

Έχει δημιουργηθεί ένα βρόμικο στρώμα στο έδαφος καθώς και πάνω σε κάθε κατασκευή που βρίσκεται σε διάφορα σημεία του, το οποίο σε συνδυασμό με τη δυσοσμία που αναδύεται, αναγκάζει τους πολίτες να... κάνουν μεταβολή όταν φτάσουν εκεί και ν’ αλλάξουν δρόμο.

Τα πουλιά στην πόλη και συγκεκριμένα σε μέρη που έχει πράσινο, έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες πολιτών κατά καιρούς (βλέπε Κεντρική πλατεία), καθώς ισχυρίζονται ότι αναστατώνουν την καθημερινότητά τους, αφού λερώνονται με τις κουτσουλιές τους, όπου κι αν καθίσουν.

Και επειδή δεν γίνεται να εκπαιδευτούν τα πουλιά (!) να ζήσουν μόνο εκεί που δεν θα ενοχλούσαν τους ανθρώπους, η μόνη λύση είναι ο καθαρισμός των ακαθαρσιών τους πιο τακτικά, για να επιτευχθεί ο στόχος μιας πιο καθαρής πόλης.

Είναι μεν πολυτέλεια, με ελλείψεις προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσίας, να υπάρχει ένας υπάλληλος καθαριότητας που να κάνει σε τακτική βάση αυτή τη δουλειά, για να μπορούν οι πολίτες να ξαποστάσουν στα παγκάκια του πάρκου Αλκαζάρ, αλλά υπάρχει άλλη λύση; Μια μάνικα και σκούπα...

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass