ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤYΡΝΑΒΟ:

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ λεηλάτησε τα βοσκοτόπια»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:40

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Την απόγνωσή τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν δυναμικά για τη δικαίωσή τους, διατράνωσαν για άλλη μια φορά οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας σε ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν ομόφωνα μαζικά κατά νομό της Θεσσαλίας να ζητήσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να αποκαλυφθεί: «Ποιοι τους έκλεψαν τα βοσκοτόπια», αναφορικά με την Εξισωτική του 2013 -2014.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Παλάσκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι αναφερόμενος αρχικά στην κακή πληρωμή της Εξισωτικής 2013 - 2014. Επαναλαμβάνοντας τα πάγια αιτήματα των κτηνοτρόφων ο κ. Παλάσκας έκανε επίσης αναφορά στην επιστροφή των βοσκοτόπων στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ε» το περασμένο Σάββατο, όπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν αδικημένοι κτηνοτρόφοι πολλοί βοσκότοποι δόθηκαν – κακώς - σε βοοτρόφους ώστε αυτοί να λάβουν δίχως μειώσεις την ενιαία ενίσχυση αφού αυτή δινόταν βάσει δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Θανάσης Νασίκας.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Όπως έκανε γνωστό, μετά την απόφαση της συνέλευσης ο πρόεδρος του Συλλόγου και στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήσης Παρλίτσης, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Αμπελώνα, εάν μέχρι τι 20 Ιανουαρίου δεν πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι τις Εξισωτικές των ετών 2013 και 2014 τότε οι κτηνοτρόφοι του Συλλόγου ομαδικά θα ζητήσουν τη δικαίωσή τους από τη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές κατά των δύο αρμόδιων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη και Κουκουλόπουλο, αλλά και κατά του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass