Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΝΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Σχεδιάζει παρεμβάσεις μετά τις πλημμύρες

* Αποκατάσταση σε οδικό δίκτυο και αθλητικές εγκαταστάσεις - * "Πράσινο φως" Δημοτικού Συμβουλίου για αγροτική οδοποιία και γεώτρηση στο Πολυδάμειο

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2016 0:41 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιουν 2016 8:06

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Με κυρίαρχο θέμα τις καταστροφές από τις  πρόσφατες βροχοπτώσεις στον Δήμο Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, με ήρεμο κλίμα, χωρίς αντιπαραθέσεις.

Η συνεδρίαση άρχισε με ομιλητή τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κων/νο Τύμπα ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για την εισήγησή του προς το προσεχές περιφερειακό συμβούλιο που θα αφορά τση θεομηνία που έπληξε την περιοχή Φαρσάλων, ζητώντας από το Δ.Σ. να παρευρεθεί στη συνεδρίαση αυτή, μαζί με φορείς και κατοίκους της πόλης.

Ο κ. Κων/νος Τύμπας αφού αναφέρθηκε στις ζημιές που έγιναν σ΄ όλη την επαρχία Φαρσάλων, επαίνεσε τη δημοτική αρχή, την Πυροσβεστική, το Α.Τ. Φαρσάλων και απλούς πολίτες που υπερέβαλαν εαυτούς για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που ανέκυψαν, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις μη αποζημιώσεις στους κατοίκους της Κρήνης και Υπέρειας που επλήγησαν από θεομηνία την περσινή χρονιά, για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Φαρσάλων, για μη κατασκευή του ημιτελούς φράγματος της Υπέρειας, ζητώντας την άμεση δέσμευση για αποζημιώσεις από την πρόσφατη θεομηνία στα Φάρσαλα.

Ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκας αφού ανέφερε ότι οι πληγείσες οικογένειες είναι 20 και θα αποζημιωθούν σε πρώτη φάση με το ποσό των 1.000 ευρώ, τόνισε ότι έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και σε κωδικό τοποθετήθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για τους πληγέντες από τις βροχοπτώσεις, που είναι το 1,5% των τακτικών εσόδων, όπως ορίζει ο νόμος. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες, μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 13 Ιουνίου 2016.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε καλά, ότι γίνονται προσπάθειες να κηρυχθεί ο Δήμος Φαρσάλων πλημμυροπαθής, οι αποζημιώσεις σε Κρήνη και Υπέρεια αργούν λόγω γραφειοκρατίας και κρατικού μηχανισμού, ενώ επισήμανε, σε πρόταση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης για μείωση των δημοτικών τελών, της ΔΕΥΑΦ 50% για ένα χρόνο και ρυθμίσεις της ΔΕΗ σε όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφές, ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα θέματα αυτά. Παράλληλα ο κ. Αρης Καραχάλιος ανέφερε ότι θα γίνει καθαρισμός των ρεμάτων στην επαρχία Φαρσάλων και θα κατασκευαστούν οι δρόμοι στην πόλη και την επαρχία Φαρσάλων (κυρίως αγροτικοί) που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ανέφερε ακόμη ότι καταστροφές υπέστησαν τα δημοτικά γήπεδα 5Χ5 και το προπονητήριο της οδού Βόλου καθώς και τα αποδυτήρια που χρησιμοποιεί στις  προπονήσεις η Αναγέννηση Φαρσάλων.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ψηφίστηκαν ομόφωνα, αποφασίστηκε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2016, εγκρίθηκαν οι μελέτες για έργα με τίτλο "Διαμόρφωση αγροτικών οδών" σ΄ όλη την επαρχία Φαρσάλων, εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων ΕΣΠΑ - ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, αποφασίστηκε η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στο Πολυδάμειο, εγκρίθηκε η εκδήλωση μουσικής συναυλίας στο πολιτιστικό κέντρο στις 16 Ιουνίου για την ενίσχυση του εθελοντικού οργανισμού "Χαμόγελο του Παιδιού", καθώς και η δαπάνη για τη φιλοξενία ελληνοκαναδικής αποστολής που ασχολείται με αρχαιολογικές ανασκαφές στο Κάστρο Καλλιθέας.

Ακόμη εγκρίθηκε η δημιουργία κέντρου πρόληψης υγείας (ΚΕ.Π.Υ.) στο Δήμο Φαρσάλων, ενώ αποφασίστηκε η αύξηση από 25-50 ευρώ στις παράγκες των μικροπωλητών (στεγασμένες) κατά τη διάρκεια του "παζαριού" τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ποσόν για μετακινήσεις του δημάρχου στη Ρόδο για βράβευση του Δήμου από το Ecocity για περιβαλλοντικές δράσεις και β) στην Αθήνα για συμμετοχή σε σύσκεψη με τον υπουργό Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass