ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνεχίζοντας στον αγωνιστικό δρόμο του Καράλακα

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2016 12:43 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουν 2016 12:48

«Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αναδεικνύουν τις ηρωικές σελίδες της Ιστορίας που έχει γράψει ο λαός μας. Κυρίως, όμως, μπορούν όχι μόνο να διδάξουν, να εμπνεύσουν τις νεότερες γενιές, αλλά να αποδείξουν ότι όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος. Ακριβώς αυτές οι ηρωικές σελίδες γράφτηκαν από έναν λαό που δεν έψαχνε και δεν περίμενε σωτήρες, που ήταν αποφασισμένος να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του και τον τόπο του και σ' αυτόν ακριβώς τον αγώνα δεν έκανε σκόντο σε θυσίες, αντίθετα κατέθεσε τις πιο μεγάλες, ακόμα και την ίδια του τη ζωή…» Αυτό τόνισε ο Αποστόλης Πλιάτσικας, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος, μιλώντας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης  που διοργάνωσε το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λάρισας για  την  72η επέτειο της μάχης που έγινε στον Καράλακα Γκουνταμάνης, στις 6 Μαϊου του 1944 και που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στους Γερμανούς κατακτητές.

Και ο ομιλητής συνέχισε: «Σήμερα, συμπορευόμενοι στον κοινό αγώνα με το Κ.Κ.Ε., συνεχίζουμε τον ηρωικό δρόμο. Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί. Γι’  αυτό, εκ μέρους όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μαχητών του Δ.Σ.Ε., των αναπήρων της Κατοχής και του Εμφυλίου, των Πολιτικών Προσφύγων, των φυλακισθέντων και εξόριστων, καθώς και των απογόνων, των συγγενών και φίλων, απευθύνουμε, στον αδούλωτο λαό μας, στους εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες και στη φλογερή νεολαία, θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass