ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ Συναυλία για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2016 8:51

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη

Φωτ.: Γιώργος Γκαντέλος
Ο Δήμος Φαρσάλων διοργάνωσε συναυλία στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης για το "Χαμόγελο του Παιδιού".
Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας είχε η γνωστή μπάντα Mosaique, ενώ αντί για εισιτήριο, ο κόσμος που παρευρέθη ενίσχυσε τον κουμπαρά του "Χαμόγελου του Παιδιού".
Μιλώντας στην εκδήλωση η δημοτική σύμβουλος Φαρσάλων κ. Κική Παναγιωτοπούλου, υπεύθυνη διοργάνωσης της συναυλίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Το Χαμόγελο του Παιδιού" είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δεν μένει μόνο σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Να εξασφαλίσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία του. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους, όπου υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών".
Κατόπιν ο δήμαρχος Φαρσάλων πριν τον χαιρετισμό του βράβευσε τον μαθητή του 2ου Λυκείου Φαρσάλων Μιλτιάδη Κολέτα που διακρίθηκε στους διαγωνισμούς "Θαλής", "Ευκλείδης" και "Αρχιμήδης". Μιλώντας στην εκδήλωση ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ανέφερε τα εξής: "Τρεις ημέρες, τρεις εκδηλώσεις για τα παιδιά στην πόλη μας. Προηγήθηκε η εκδήλωση των ΚΔΑΠ, σήμερα είναι η εκδήλωση για "Το Χαμόγελο του Παιδιού", που είναι και η κορυφαία, ενώ ακολουθεί η μουσική εκδήλωση του ΟΠΑΚΠΑ με παιδιά της Μουσικής Σχολής. Όσον αφορά στη σημερινή, είμαστε γνώστες του εθελοντικού αυτού οργανισμού, που επί 20 χρόνια έχει προσφέρει πολλά, γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει αβοήθητο". Ακόμη ο δήμαρχος Φαρσάλων αναφέρθηκε και σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις προσεχές ημέρες στα Φάρσαλα.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του "Χαμόγελου του Παιδιού", συντονιστής Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Λιογκαρίδης ανέφερε ότι "Σκοπός μας τα 20 χρόνια λειτουργίας του εθελοντικού αυτού οργανισμού, είναι το χαμόγελο του κάθε παιδιού. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει αβοήθητο. Στηρίζουμε παιδιά από ιατρικής άποψης, από θέματα διαβίωσης, ενώ υπάρχουν κέντρα στήριξης σ' όλη την Ελλάδα. Προσπαθούμε σε επίπεδο πρόληψης να προλαβαίνουμε κάποιες καταστάσεις και να επεμβαίνουμε όταν χρειάζεται. Αν και η έδρα μας είναι η Λάρισα, εξυπηρετούμε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας που έχουν κάποιο πρόβλημα. Είμαστε καθαρά εθελοντικός οργανισμός και στηριζόμαστε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Έστω και ένα ευρώ που προσφέρετε, για μας έχει μεγάλη σημασία. Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή είναι σημαντικές. Ευχαριστώ τον δήμαρχο, την κ. Κική Παναγιωτοπούλου και όλους εσάς που είσαστε σήμερα εδώ, αλλά και την ομάδα των δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου στη Λάρισα για το "Χαμόγελο του Παιδιού".
Η συντονίστρια της εκδήωλσης κ. Κική Παναγιωτοπούλου στη συνέχεια ανέφερε ότι "στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων μπορεί κάποιος από 18-45 ετών να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών", ενώ κάλεσε την ορχήστρα Mosaique να ανέβει στην εξέδρα, για τη μουσική βραδιά που έμεινε αξέχαστη σε όσους παρευρέθηκαν στο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass