ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ημερίδα για το Ισλάμ στην 110 Π.Μ.

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:56

Η 110 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για επιμόρφωση των στελεχών της και για ενημέρωση σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, συνέχισε την πολύτιμη επικοινωνία που έχει ήδη θεμελιώσει με τα στελέχη της, διοργανώνοντας μία επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Από την Αραβική Άνοιξη στον τρόμο του Ισλαμικού Χαλιφάτου και οι Μελλοντικές Προοπτικές: Ένας κόσμος σε αταξία".

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε προχθές στο Αμφιθέατρο της 110 Π.Μ., παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σκοπό την αποτελεσματικότερη και ακριβέστερη τοποθέτηση των στελεχών της Πτέρυγας, τόσο στον μικρόκοσμο του υπηρεσιακού περιβάλλοντος, όσο και στον μακρόκοσμο του διεθνούς χώρου, συμβάλλοντας σε έναν γόνιμο προβληματισμό σε σημαντικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν οι βασικοί, αφετηριακοί πυρήνες σκέψης και οι πεποιθήσεις του Ισλάμ, αναλύθηκε το θεωρητικό-ιστορικό πλαίσιο της διαδρομής από την αραβική άνοιξη στη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου, παρουσιάστηκαν οι απόψεις των ομιλητών για τη γενικότερη κρίση στη ΝΑ λεκάνη της Μεσογείου με το ρόλο της Τουρκίας σε κεντρικό επίπεδο και έγινε περιγραφή των συνεπειών της κατάστασης για της χώρες της Ευρώπης και ειδικά για την Ελλάδα, μέσα από την αθρόα λαθρομετανάστευση αλλά και από την μεταφορά της διαμάχης σε ευρωπαϊκό έδαφος με την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο πρώην Υπουργός, Αναλυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Ομότιμος Καθηγητής Μεσανατολικών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Αλέξανδρος Κούτσης και ο Διδάκτωρ Κοινωνικών & Οικονομικών Επιστημών και Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων Γενεύης και Αθηνών κ. Μελέτης Μελετόπουλος. Συντονιστής ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Αντώνης Παπαγιαννίδης ενώ κατά την έναρξή της απηύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής της Μονάδος, Σμήναρχος (Ι) Θεόδωρος Σύρμος.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος, ενώ την παρακολούθησαν στελέχη της Μονάδος καθώς και αντιπροσωπείες του ΑΤΑ, της 1ης Στρατιάς, του ΕΚΑΕ, της 111ΠΜ, της 1ης ΤΑΞΑΣ/Στεφανοβίκειο, της 140 ΣΕΠΗΠ και της Μ.ΑΤΑ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass