Ο ΒΑΣ. ΒΑΡΝΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Αντί μιας συγγνώμης, γελοιότητες...»

* Καταγγέλλει εξαπάτηση του Δημοσίου στην πληρωμή των τελών ΙΧ του δήμου

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:56

Επιμένει στην καταγγελία του για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων του δήμου Ελασσόνας, ο κ. Βασίλης Βαρνάς και με νέα ανακοίνωσή του επιτίθεται με δριμύτητα στο δήμαρχο, τον οποίο καταγγέλλει για παραπληροφόρηση αλλά και γελοιοποίηση, αφού όπως αναφέρει «η πληρωμή των τελών έγινε εξαπατώντας το Δημόσιο».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με ομολογουμένως... αξιοθαύμαστα και αστραπιαία αντανακλαστικά, δηλαδή με καθυστέρηση μίας ολόκληρης εβδομάδας, η δημοτική αρχή Ελασσόνας θυμήθηκε να απαντήσει στην αποκάλυψή μας πως τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που ανήκουν στο δήμο, δεν πληρώθηκαν ως όφειλαν μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία, δηλαδή τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Ακολουθώντας την προσφιλή του μέθοδο (παραπληροφόρηση), ο δήμαρχος Ελασσόνας και οι συγγραφείς των ανακοινώσεών του, επιχείρησαν να αλλάξουν θέμα, με ένα κατάπτυστο και ειρωνικό κείμενο, όπου μόλις μία αράδα μισοαπαντούσε στην καταγγελία, ενώ όλα τα υπόλοιπα γραφόμενα αποκάλυπταν για μία ακόμη φορά το επίπεδο του κ. Ευαγγέλου.

Το γεγονός και μόνον ότι την κριτική την ονομάζει εμπάθεια, μας προβληματίζει για την αντιληπτική ικανότητα του δημάρχου Ελασσόνας, αλλά και πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και φυσικά κατανοούμε τον εκνευρισμό του.

Τι μας είπε λοιπόν ο κύριος δήμαρχος;

Μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα (προφανώς τόσο χρειάστηκε αναζητώντας εναγωνίως να βρει λύση για να μπαλώσει την μεγαλειώδη γκάφα του), ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι πληρωμένα ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ότι οι δημότες δε θα επιβαρυνθούν κανένα είδους πρόστιμο.

Ας μας απαντήσει τότε λοιπόν ο κ Ευαγγέλου πώς γίνεται να έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στις 15/1/2015, δηλαδή δέκα μέρες μετά την λήξη και της παράτασης και αυτό να το βαπτίζει ως "ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ".

Ας μας απαντήσει τότε λοιπόν ο κ. Ευαγγέλου με τι χαρτιά στα χέρια; Ποιος υπάλληλος του Δήμου πήγε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και πού, την τελευταία μέρα της παράτασης (αφού δεν είχαν εκδοθεί ακόμη τα χρηματικά εντάλματα) όπως αφήνεται να διαρρέει για ευνόητους λόγους;

Ας μας απαντήσει ο κ. Ευαγγέλου γιατί δεν πήγε να πληρώσει ο αρμόδιος υπάλληλος εφόσον όλα ήταν εντάξει σε κάποια από τις τράπεζες της Ελασσόνας (που δούλευαν κανονικά τα συστήματα τους) και αναζητούνταν "γελοίες" βεβαιώσεις - χαρτάκια, ότι δήθεν "έπεσε το σύστημα του ταχυδρομείου".

Η γελοιοποίηση του δημάρχου Ελασσόνας και των συνεργατών του στο αποκορύφωμα.

Ο Δήμος Ελασσόνας ποτέ στο παρελθόν δεν υπηρετήθηκε από τέτοιες γελοιότητες.

Αντί λοιπόν να βγουν και να ζητήσουν τουλάχιστον μια δημόσια συγγνώμη αυτοί οι γκαφατζήδες, προσπαθούν μάλιστα εξαπατώντας το ελληνικό δημόσιο και μέσα από “γελοία” χαρτάκια-βεβαιώσεις, να αποφύγουν τα πρόστιμα για να μην τα πληρώσουν από τις τσέπες τους (οι έξυπνοι του συστήματος).

Τον μισθό τους όμως τον εισπράττουν κανονικά και υποτίθεται ότι κάνουν καλά την δουλειά τους. Είναι προφανές λοιπόν ότι το θέμα δεν κλείνει εδώ, όσον αφορά την απόδοση ευθυνών.

Η “Ευαγγελική” μέθοδος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έξω από κάθε νομότυπη και σύννομη διαδικασία, για να αποφευχθούν οι όποιες ευθύνες και τα σχόλια του κόσμου, αποτελούν πρόκληση στον σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη του δήμου μας.

Το θεωρούμε ως υποχρέωση προς όλους αυτούς που πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους εμπρόθεσμα , αλλά θεωρούμε μεγαλύτερη υποχρέωσή μας για τον εμπαιγμό προς όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις εμπρόθεσμα και πληρώνουν κανονικά τα πρόστιμα χωρίς 'γελοία' χαρτάκια-βεβαιώσεις που παραπέμπουν σε τακτικές παρελθόντος.

Τακτικές που τις πληρώνουμε όλοι μας, κ Δήμαρχε σήμερα.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι το ίδιο το θέμα εκφράζει την απαίτηση για παραπομπή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι για τα περαιτέρω. (επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και εισαγγελέα)

Εμείς ευχόμαστε στον κ. Ευάγγελου καλό κουράγιο στην συνέχεια στο έργο του και με την ευκαιρία αυτή θα δανειστούμε μια φράση του (την αγαπημένη του φαντάζομαι) από τον προεκλογικό του αγώνα... ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ κ Δήμαρχε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass