ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Δεν ήταν για όλους αργία!

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2016 12:00
Στην πιάτσα τους υπομονετικά οι ταξιτζήδες Στην πιάτσα τους υπομονετικά οι ταξιτζήδες

 

Του Κώστα Τσόλα

Άδεια πόλη η Λάρισα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, παραδομένη στον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Πολλοί έφυγαν. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που έμειναν «εντός των τειχών», τα κλιματιστικά να δουλεύουν μέρα νύχτα, στον καναπέ του σπιτιού συντροφιά με άλλα μέλη της οικογένειας ή τα μοναχικά άτομα με την αγαπημένη συντροφιά που δεν είναι άλλη από την τηλεόραση.

Κι όμως τις μέρες του καύσωνα και των αργιών υπήρχαν κι εκείνοι που έπρεπε να είναι στις θέσεις για να εξυπηρετήσουν εκείνους που έμειναν στην πόλη.

Ο φακός της «Ε» στις 3 μετά το μεσημέρι και ενώ η θερμοκρασία είχε «χτυπήσει σαραντάρι» ήταν άγρυπνος στο κέντρο της πόλης. Οι άνθρωποι του αστικού ΚΤΕΛ μεσημέρι Δευτέρας στη θέση τους, με τα λεωφορεία να έχουν ελάχιστους επιβάτες, ωστόσο τα δρομολόγια στην ώρα τους, όπως πάντα.

Τα στελέχη εξυπηρετούσαν τους πολίτες ωστόσο μέσα στα λεωφορεία η ατμόσφαιρα ήταν δροσερή. Τα στελέχη Γιώργος Παναγούλης και Ρίζος Τζέλιος, καθώς και ο οδηγός βάρδιας Δημήτρης Νανούλης δεν ήταν σε καμιά παραλία, αλλά στη βάρδια. «Δουλειά να έχουμε» είπε ο κ. Παναγούλης, πατέρας τριών παιδιών «και δεν πειράζει που χάνουμε την αργία. Θα απολαύσουμε την επόμενη».

Στην Κεντρική πλατεία επίσης, στην πιάτσα των ταξί λιγοστοί και οι ταξιτζήδες, τρεις όλοι και όλοι, έχοντας τις πόρτες των οχημάτων ανοιχτές για περισσότερη... δροσιά.

Μιλώντας στην «Ε» οι κ. Δημήτρης Πουρνάρας, Ανδρέας Παπαϊωάννου και Στέφανος Νάσιος μας είπαν ότι «οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν ακόμα και τις αργίες ή τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες όπου το ταξί δεν εξυπηρετεί απλά πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν από μια περιοχή στην άλλη, αλλά και έκτακτες περιπτώσεις, αυτές που αφορούν άμεσα στην υγεία με την μεταφορά σε νοσοκομείο ή ακόμα να μεταφερθεί ο συνάνθρωπος στο εφημερεύον ή διανυκτερεύον φαρμακείο.

Στο «καμίνι», στο γυράδικο στην οδό Μανδηλαρά, στην Τρίγωνη πλατεία, από το 1983 ο Γιώργος Τσούτσας. Του Αγίου Πνεύματος ανοιχτά με το γύρο να γυρίζει και να ψήνεται και με τον κ. Γιώργο να αντέχει δεκαετίες τώρα να εργάζεται σε θερμοκρασίες ερήμου Σαχάρας της Αφρικής.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Γιώργος Τσούτσας σημείωσε με έμφαση ότι ο συνειδητός επαγγελματίας εργάζεται και τις αργίες όχι μόνο για το μεροκάματο, αλλά και για την εξυπηρέτηση του συμπολίτη ο οποίος έμεινε στην πόλη και κάποια στιγμή θα αναζητήσει κάτι, έστω κάτι γρήγορο για τη διατροφή του.

Στο ίδιο κλίμα και η θέση του καφετζή στον Τύρναβο κ. Δημήτρη Γκανή ο οποίος για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών –θαμώνων του έμεινε το τριήμερο ανοιχτά σημείωσε: «Στο καφενείο οι πελάτες είναι συγκεκριμένοι. Έχουν απαιτήσεις διότι στηρίζουν το κατάστημα όλο το χρόνο και δεν δικαιούσαι να κλείσεις όποτε θες. Σ’ αυτή την περίπτωση κινδυνεύεις να τους χάσεις. Πρέπει να σεβόμαστε τον πελάτη γι’ αυτό και μείναμε εδώ αν και αργία, αν και καύσωνας», καταλήγει ο κ. Γκανής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass