ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πανηγυρίζει ο ι.ν. Πέτρου και Παύλου της Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2016 8:39

 

Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια αρχίζουν οι λατρευτικές εκδηλώσεις, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου την Τετάρτη 29 Ιουνίου ε.ε.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου και στις 8.00 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων γυναικών Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής και της Αγίας Κυράννας της Οσσαίας, γνωστές για το ομολογιακό, γενναίο και ανυποχώρητο φρόνημά τους, στα προπύλαια του εορτάζοντος ιερού ναού, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και τον Ιερό Κλήρο και στη συνέχεια θα τελεσθεί ο εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεσθεί η θεία λειτουργία και το απόγευμα ο εσπερινός και η παράκλησις των αγίων.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεσθεί η θεία λειτουργία και το απόγευμα ο πανηγυρικός εόρτιος αρχιερατικός εσπερινός.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεσθεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και το απόγευμα ο εσπερινός και στη συνέχεια η λιτάνευση των ιερών εικόνων των αγίων Πέτρου και Παύλου, της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Εσφαγμένης και των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνας και της Αγίας Κυρράνας.

Το βράδυ, μετά τη λιτανεία, θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Αποστόλων, το πρωί, θα τελεσθεί η θεία λειτουργία, η ακολουθία του Υψώματος και στη συνέχεια θα γίνει η επιστροφή των ιερών λειψάνων στο προσκύνημα της περιοχής Λαγκαδά, με συνοδεία πιστών. Γίνεται δε γνωστόν πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορτής θα λειτουργήσει πλούσια έκθεση εκκλησιαστικών ειδών και ειδών ευλαβείας, μερίμνη της νεανικής κίνησης της ενορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass