ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ανθεί η παράνομη αφισοκόλληση, φθίνει η νόμιμη

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:01

Της Λένας Κισσάβου

Μειωμένο παρουσιάζεται, σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, το ενδιαφέρον των κομμάτων για διαφημιστική προβολή τους, στις θέσεις που διαθέτει ο Δήμος Λαρισαίων.

Εκτιμάται ότι η σύντομη προεκλογική περίοδος, δεν έδωσε αρκετό χρόνο οργάνωσης της διαφημιστικής τους καμπάνιας και έτσι αρκετά μέσα φιλοξενίας διαφημίσεων στην πόλη, έμειναν ανεκμετάλλευτα, αν και έχουν ήδη δοθεί για χρήση τους σε κόμματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα στην πόλη διατίθενται 520 θέσεις διαφήμισης, εκ των οποίων 400 ιστοί (βέργες στις κολόνες), 60 σε στάσεις λεωφορείων και 60 ρακέτες (τα ορθογώνια σταντ που μοιάζουν με κορνίζες), που ζήτημα να έχουν πολιτικές διαφημίσεις οι μισές από αυτές, ενώ απ΄ την άλλη παρατηρείται ότι κάποια κόμματα προτίμησαν την …παρανομία, τους τοίχους κτιρίων της πόλης, στύλους της ΔΕΗ κ.α. και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό ορισμένες φορές, καλύπτοντας μεγάλες επιφάνειές τους.

«Μετά την προκήρυξη των εκλογών η δημοτική αρχή συγκάλεσε διακομματική επιτροπή, με σκοπό να κατανεμηθούν οι θέσεις διαφήμισης στην πόλη. Δεν προσήλθαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, αν και κλήθηκαν. Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να κατανεμηθούν ισόποσα στα ενδιαφερόμενα κόμματα», μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Διοίκησης, κ. Γεώργιος Σούλτης.

Ο κ. Σούλτης διαπιστώνει ότι δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και υποστηρίζει πως «μόνο ένα μικρό μέρος των θέσεων διαφήμισης του δήμου καλύφθηκε μέχρι σήμερα, κι αυτό θεωρώ ότι επειδή ήταν μικρό το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, για να λειτουργήσουν με καλύτερη οργάνωση τα κόμματα, στο θέμα της προβολής τους. Πήραν μεν θέσεις διαφήμισης κάποια κόμματα, αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν».

Από τη άλλη ανθεί η παράνομη αφισοκόλληση, σε διάφορα σημεία της Λάρισας, όπου κόμματα ναι μεν οργανώθηκαν για να τυπώσουν αφίσες με τα πολιτικά τους μηνύματα, αλλά τις τοποθέτησαν άναρχα και όπου τους βόλευε στην πόλη. Πρόκειται για τη συνήθη τακτική των βραδινών εξορμήσεων ατόμων στους δρόμους, με τις αφίσες και την κόλλα στα χέρια, να τις τοποθετούν όπου θεωρούν καλύτερα.

Πάντως μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη φορά η προεκλογική αφισορύπανση στην πόλη, είναι πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες εκλογές, όπως πολύ λιγότερα και τα πολιτικά φυλλάδια που υπάρχουν πεταμένα στους δρόμους της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass