Οι πρόσκοποι εξερεύνησαν τον Κάτω Όλυμπο

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:01

Τη χειμερινή της τριήμερη εκδρομή, πραγματοποίησε στις 27-28-29/12/2014 η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Λάρισας, σε συνεργασία με την 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Συκουρίου και την 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Φαρσάλων στα χωριά του Κάτω Ολύμπου (Κρανιά, Ραψάνη).

Οι ανιχνευτές των κοινοτήτων υπό την καθοδήγηση των βαθμοφόρων τους γνώρισαν τα ήθη και τα έθιμα των χωριών του Κάτω Ολύμπου, τη μεγάλη ιστορική διαδρομή των χωριών αυτών και μίλησαν με τους ανθρώπους που παραμένουν στο χωριά για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα οι ανιχνευτές γνώρισαν τη φύση, εκπαιδευτήκανε πάνω στην προσκοπική τεχνική και κατάφεραν μετά από πολλή προσπάθεια, να ανέβουνε στη κορυφή (Γκόλιανη) σε ύψος 1.317 μέτρα.

Επίσης οι ανιχνευτές πραγματοποίησαν την έρευνά τους, για τις πλούσιες σε ιστορία εκκλησίες της Κρανιάς και στη συνέχεια επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Νικούλειο Ίδρυμα, όπου έμαθαν για την πλούσια προσφορά του ιδρύματος στο χωριό. Έρευνα έκαναν και στη Ραψάνη, όπου είδαν πώς βγαίνει το κρασί και δοκίμασαν τις διάφορες ποικιλίες που κάνουν γνωστό το χωριό σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδρομείς ευχαρίστησαν τον πρώην έφορο περιοχής Προσκόπων Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Γκανάκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιάς κ. Ιωάννη Μήτσιου και τον κ. Μπασλή Αθανάσιο, που στάθηκαν αρωγοί στην πραγματοποίηση της εκδρομής. Αρχηγός της ήταν ο αρχηγός της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών Αθανάσιος Παπαϊωάννου, με υπαρχηγό τον Θωμά Λευκαδίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass