ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Επισκέπτες κατά τύχη στο Α’ Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 12:00

 

Της Λένας Κισσάβου

Δεν πρόλαβε καλά- καλά να αναδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο το Α’ Αρχαίο Θέατρο στη Λάρισα και ήδη τράβηξε το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών, που βρέθηκαν στην πόλη.

Τουρίστες που κάνουν στάση στη Λάρισα, ή και επαγγελματίες επισκέπτες, στη βόλτα τους στην πόλη, περνούν μπροστά από το μνημείο, καθότι η θέση του το βοηθά να γίνει άμεσα γνωστό, το θαυμάζουν, φωτογραφίζονται, χωρίς όμως να έχουν ακόμη τη δυνατότητα να περπατήσουν μέσα σε αυτό και να νιώσουν τη μοναδική εμπειρία να βρεθούν σε έναν χώρο της αρχαίας Ελλάδας.

Τυχεροί στάθηκαν πρόσφατα, κάποιοι ξένοι, που έτυχε να βρεθούν την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο τόπο. Συγκεκριμένα ήταν τη μέρα που οι πύλες του μνημείου άνοιξαν για να υποδεχθούν ομάδα Λαρισαίων αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων, με τον πρόεδρο του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένο, στο πλαίσιο ξενάγησής τους στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας.

Οι τουρίστες, που περνούσαν εκείνη τη στιγμή μπροστά από το μνημείο, αντιλήφθηκαν ότι η πόρτα εισόδου του ήταν ανοιχτή. Θεώρησαν ότι εκείνη τη ώρα ήταν επισκέψιμο και άδραξαν την ευκαιρία να περπατήσουν στον χώρο του και να το επεξεργαστούν από κοντά.

Ενώ λοιπόν εξελισσόταν η ξενάγηση, στην ομάδα Ελλήνων, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, οι τουρίστες είχαν ήδη κατέβει τα σκαλιά, περιπλανιόνταν στη σκηνή του θεάτρου, φωτογραφίζονταν και ένιωθαν ενθουσιασμένοι για τη συγκυρία να το βρουν ανοιχτό.

Επεξεργάζονταν κάθε τμήμα του, θαύμαζαν τη μεγαλοπρέπειά του, το μέγεθός του, την αρχιτεκτονική του, προσπαθούσαν να φωτογραφίσουν κάθε σημείο του...

Βέβαια αυτή η επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο, δεν κράτησε πολύ, καθότι μετά την ξενάγηση, έπρεπε να αποχωρήσουν για να κλείσουν και πάλι οι πύλες του μνημείου του και να γίνει ένα από τα αξιοθέατα της πόλης, που δεν επιτρέπεται να περπατήσει ακόμη κανένας επισκέπτης, αφού οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Αυτή η αυθόρμητη συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από περαστικούς ξένους επισκέπτες στη Λάρισα, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, μαρτυρά το ενδιαφέρον που προκαλεί το μνημείο και το πόσο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης.

Η θέση του του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα άμεσης πρόσβασης των επισκεπτών, που διαμένουν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, και γενικά όλα συνηγορούν να του δώσουν μεγάλη ώθηση προβολής ως τουριστικό προϊόν.

Η ύπαρξη ενός αρχαιολογικού χώρου, σε μια περιοχή, αναμφίβολα βοηθά στην οικονομική της ανάπτυξη, μέσω του τουρισμού, και σημαντικό ρόλο σε αυτό θα έχει και η προβολή- διαφήμισή του, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός και να προσελκύσει επισκέπτες.

Αναμένεται λοιπόν η συνέχεια για την ολοκλήρωση του μνημείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass