Ερώτηση από Κατσιαντώνη για το θέμα ασθενειών των προσφύγων

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 22:02

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Κατσιαντώνης με θέμα «Συναγερμός κινδύνου σε θέματα υγείας, ασφάλειας και δημόσιας τάξης λόγω της ανεπάρκειας ελεγκτικών μηχανισμών σε θέματα ασθενειών των προσφύγων και των μεταναστών, κ.λ.π.».

Συγκεκριμένα ερωτήθηκαν οι υπουργοί: «Για ποιον λόγο μέχρι και σήμερα, και παρά τα αιτήματα των αρμοδίων κατά περίπτωση Φορέων (Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, Αστυνομικών, κλπ) δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, για να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στο στρατιωτικό, αστυνομικό και εν γένει απασχολούμενο υπό οποιαδήποτε σχέση προσωπικό, από την ώρα που ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων καταυλισμών?

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την, από κάθε άποψη, θωράκιση των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στους καταυλισμούς προσφύγων, ως και των οικογενειών αυτών, άλλως, και σε κάθε περίπτωση, των αμέσως σχετιζομένων με αυτούς προσώπων?

Σε ποιες ενέργειες έχει μέχρι σήμερα, από της συστάσεώς της (Απρίλιος του 2016), προβεί η Γενική Γραμματεία Υποδοχής, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της κατά το θεσμικό της πλαίσιο?

Πώς θα διασφαλίσετε την πρόληψη της μετάδοσης των, αναφερομένων ανωτέρω στο παρόν, επικίνδυνων ασθενειών στον πληθυσμό της Χώρας?

Σε ποιες πολιτικές παρεμβάσεις έχετε ήδη προβεί και προτίθεστε να προβείτε με στόχο την αναβάθμιση των επιβαρημένων περιοχών, οι πολίτες των οποίων βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο της ζωής τους, αφενός ως προς την υγεία, και αφετέρου ως προς την ασφάλεια και την προστασία τους, που βρίσκονται εκτεθειμένα εν γνώσει σας σε κίνδυνο?

Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις περιοχές που πλήττονται καίρια εν μέσω τουριστικής περιόδου, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης εκ της άναρχης παρουσίας προσφύγων και μεταναστών (π.χ. στα νησιά της Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου, κλπ)?».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass