ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Η ΔΕΥΑΛ κυνηγά... τις κατσαρίδες!

* Συνεργεία προχωρούν σε απεντόμωση

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2016 12:00
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Επιχείρηση με το κωδικό όνομα «κατσαρίδα» έχει στήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, προκειμένου να εξαφανιστούν τα... γιγάντια και απεχθή έντομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει γνωστό στους πολίτες του Δήμου Λαρισαίων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ και στα τηλέφωνα 2410-687129 και 2410-687143, προκειμένου να αποστέλλεται συνεργείο απεντόμωσης στην περιοχή που εμφανίζεται το πρόβλημα. Δηλώνοντας ο πολίτης τη διεύθυνση που έχει εντοπίσει φρεάτια που φωλιάζουν κατσαρίδες, τρωκτικά και φίδια πάει συνεργείο το οποίο συνεργάζεται με την επιχείρηση και το καθαρίζει δωρεάν. Προχωρά δηλαδή στην απεντόμωση. Μάλιστα όπως πληροφορούν αυτή τη δυνατότητα την έχουν οι Λαρισαίοι εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για τα φρεάτια που βρίσκονται στους δρόμους, όχι μέσα σε οικόπεδα, σπίτια και αυλές. Όπως επισημαίνεται από τη ΔΕΥΑΛ η Λάρισα διαθέτει 8.500 φρεάτια. Γίνεται απεντόμωση σε αυτά που έχουν πρόβλημα εδώ και χρόνια για τα υπόλοιπα καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στην επιχείρηση για να τα καθαρίζουν.

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

«Άνοιξα το σπίτι και οι κατσαρίδες περπατούσαν πάνω μας. Φύγαμε και πήγαμε σε ξενοδοχείο», δηλώνει στην «Ε» Λαρισαία που διαθέτει κατοικία στη συνοικία του Ιπποκράτη ενώ μένει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στον Καναδά.

Όταν ήρθε πέρυσι κάποια στιγμή από το εξωτερικό δεν ήταν δύσκολο να διαπιστώσει ότι σε όλο της το σπίτι όσο εκείνη έλειπε οι κατσαρίδες έκαναν πάρτι. «Έκανα απεντόμωση αλλά αυτές δεν έφυγαν. Έρχονταν απ’ έξω. Όλη η γειτονιά έχει πρόβλημα. Μίλησα πολλές φορές με την υπηρεσία του Δήμου αλλά δεν είδα κανένα αποτέλεσμα. Μου έλεγαν ότι είμαι υπερβολική. Αναγκάζομαι να πληρώνω συνεργείο να κάνει απεντόμωση στο σπίτι το δικό μου και στους γύρω δρόμους. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και φοβόμαστε και για την υγεία μας. Ούτε τους κάδους δεν έρχονται να πλύνουν».

Το σουλάτσο όμως των εντόμων δεν σταματά στην περιοχή του Ιπποκράτη, αλλά γίνεται στις περισσότερες συνοικίες και στο κέντρο της πόλης. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Άγιο Θωμά, αλλά και στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, στο Γενικό Νοσοκομείο. Μάλιστα όπως λέει αναγνώστρια «μάλλον δεν έχουν αποτέλεσμα τα όσα κάνουν. Οι τεράστιες αυτές κατσαρίδες βγαίνουν από τα φρεάτια και πετάνε μέχρι τη βεράντα. Ούτε στο μπαλκόνι δεν μπορούμε να καθίσουμε».

Ο στρατός των κατσαρίδων κάνει βόλτες κυρίως τις βραδινές ώρες, εισέρχονται στα σπίτια και φέρνουν την αναστάτωση.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass