ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Τζανακούλης: Ήξεραν όλοι για τα ομόλογα...

* Άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής για τους χειρισμούς ανακοίνωσης του πορίσματος των ορκωτών λογιστών – Προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2016 11:30
Για μένα δεν έχουν κλείσει τα θέματα και θα δω στο μέλλον πώς θα κινηθώ, είπε -πλαισιωμένος από τους στενούς του συνεργάτες- ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Για μένα δεν έχουν κλείσει τα θέματα και θα δω στο μέλλον πώς θα κινηθώ, είπε -πλαισιωμένος από τους στενούς του συνεργάτες- ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων

«Μας κυνηγούν εμπαθείς, αποτυχημένοι και ζηλόφθονες» υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Πόλη του Αύριο» Κώστας Τζανακούλης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες με αφορμή τα στοιχεία της έκθεσης του ορκωτού λογιστή για τα ομόλογα της ΔΕΥΑΛ, που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή.

Συγχρόνως έκανε λόγο για «γκεμπελίσκους που ξέρουν καλά τη δουλειά τους», για «ανθρώπους που εδώ και καιρό δρουν στο παρασκήνιο με κύριο στόχο να πλήξουν τον ίδιο» προειδοποιώντας όμως ότι, αφού συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις, θα κινηθεί νομικά.

Σχετικά με τα όσα προέκυψαν από την έκθεση των ορκωτών λογιστών για τα ομόλογα της ΔΕΥΑΛ, τόνισε πως επί των ημερών του έγινε χρηστή διοίκηση, γεγονός που αποτυπώθηκε στην αύξηση των αποθεματικών της επιχείρησης, χωρίς να αυξηθεί προς τους πολίτες το αντίτιμο των υπηρεσιών. «Τα αποθεματικά αυξήθηκαν κατά 20 εκ. ευρώ από τόκους και επιπλέον μπήκαμε σε ρύθμιση για το δάνειο που βρήκαμε των 37 εκ. ευρώ. Ως πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ πέτυχα με τη συμπαράσταση του διοικητικού συμβουλίου να γίνει η ρύθμιση όλων των ΔΕΥΑ της χώρας που είχαν δάνεια με τόσο μεγάλα ποσά. Μια ρύθμιση που έφερε άλλα 20 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΛ. Φτάσαμε δηλαδή να παραδώσουμε τη ΔΕΥΑΛ με 25 εκ. σε μετρητά και ομόλογα των 20 εκ. ευρώ αρχικής αξίας», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειες ήταν εν γνώσει του συμβουλίου.

Επικαλούμενος τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ο πρώην δήμαρχος είπε ότι «αναφέρει αναλυτικά πώς πρέπει και ποιοι να χειρίζονται τα οικονομικά και τα χρήματα της ΔΕΥΑΛ. Λέει επίσης, ότι επιτρέπεται η επένδυση των χρημάτων σε τίτλους Ελληνικού Δημοσίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο λάμβανε πάντοτε γνώση των οικονομικών της ΔΕΥΑΛ. Τα ομόλογα αγοράστηκαν το 2009 και το 2010 αυτή η συζήτηση έγινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι γνώριζαν».

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ

Σχετικά με το «κούρεμα» είπε ότι «παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας και συμβουλευόμενοι τις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος μας πρότειναν ως καλύτερη επένδυση την επένδυση σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Ήταν η ασφαλέστερη επένδυση. Το PSI δεν το φανταζόταν κανείς και βγήκε τώρα ότι η ΔΕΥΑΛ να χάνει το ένα τέταρτο της αξίας των ομολόγων. Συμφωνώ όμως με την απόφαση του σημερινού Δ.Σ. να εξαργυρώνονται με τη λήξη τους».

Ο Κώστας Τζανακούλης αναφέρθηκε και στο κοινωνικό έργο που επιτέλεσε η ΔΕΥΑΛ επί των ημερών του, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί και η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου διευκρινίζοντας ότι αυτά τα χρήματα «δεν τα πήραμε από τους Λαρισαίους, δεν τα στερήσαμε από τους εργαζόμενους».

ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του για τα ομόλογα της ΔΕΥΑΛ είναι επακόλουθο μιας προηγούμενης αποτυχημένης επίθεσης, εννοώντας τη διαμάχη για την «τρύπα» των 11 εκ. από το ταμείο του Δήμου. Αναφέρθηκε σε ανώνυμη επιστολή που εστάλη στους οικονομικούς εισαγγελείς, ώστε να γίνει η σχετική έρευνα και να αποδειχθεί, όπως είπε, ότι δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Στην επίθεσή του κατά της δημοτικής αρχής, υποστήριξε ότι αυτή ήταν που ανακίνησε πρώτη το θέμα της «τρύπας» των 11 εκ. από τα ταμεία του Δήμου ενώ άφησε αιχμές και ερωτηματικά για τον χρόνο και τον τρόπο που επέλεξε να παρουσιάσει τα στοιχεία της έκθεσης για τη ΔΕΥΑΛ. «Η Εισαγγελία έβαλε την υπόθεση της ΔΕΥΑΛ στο αρχείο. Η δημοτική αρχή και το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε σκόπιμο να κάνει και άλλο έλεγχο στη ΔΕΥΑΛ με ορκωτό λογιστή. Την έκθεση αυτή την έχει εδώ και καιρό στα συρτάρια της η δημοτική αρχή. Εμείς περιμέναμε να έχει στοιχεία και να δώσει συνέντευξη Τύπου και όχι απλά μια ανακοίνωση. Να πει τι έγινε και τι δεν έγινε», ανέφερε.

«Το καρφί βγαίνει, αλλά η τρύπα μένει. Για εμένα δεν έχουν κλείσει αυτά τα θέματα, θα κρίνω πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή και θα κινηθώ προς τα εκεί που πρέπει και προς αυτούς που πρέπει. Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να δρουν μόνο με τη ζήλεια, τον φθόνο για να κάνουν ζημιά σε κάποιους», κατέληξε δηλώνοντας πως θα κινηθεί νομικά.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass