«ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ» ΕΙΠΕ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο 35ΧΡΟΝΟΣ

Ελεύθεροι και οι άλλοι δύο Λαρισαίοι για το τζόκερ

* Τι ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την περίπτωση

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2016 10:45

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια και κατόπιν σύμφωνης γνώμης εισαγγελέα, αφέθηκαν χθες και οι άλλοι δύο (εκ των τριών) Λαρισαίοι, που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για «παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου» σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά την απολογία της Παρασκευής του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών πρακτορείου ΟΠΑΠ, χθες ήταν η σειρά του δεύτερου ιδιοκτήτη για να αφεθεί επίσης ελεύθερος χωρίς όρους. Όσον αφορά στον 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)» και ακολούθως της «ΟΠΑΠ Α.Ε.» στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ύπαρξη τριών ιστοσελίδων που παρέχουν δυνατότητα παράνομης διαδικτυακής συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την καταγγελία μάλιστα, χρήστες του διαδικτύου είχαν δυνατότητα συμμετοχής σε δύο τυχερά παίγνια, την αποκλειστικότητα διοργάνωσης και διεξαγωγής των οποίων έχει η «ΟΠΑΠ Α.Ε.», μέσω καταβολής πρόσθετου αντιτίμου (υπερτιμολόγηση για κάθε στήλη), που λειτουργούσε ως προμήθεια για τις ιστοσελίδες.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των δεδομένων και προέκυψε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος ως εκπρόσωπος ιστοσελίδας, παραλάμβανε τα δεδομένα ύστερα από την ηλεκτρονική υποβολή τους, από τους χρήστες του διαδικτύου και αφού τα αποτύπωνε σε αντίστοιχα δελτία, τα κατέθετε στο πρακτορείο των δύο συλληφθέντων, ενώ τελικά τα μεταφόρτωνε στους προσωπικούς λογαριασμούς των διαδικτυακών παικτών.

Οι δύο συλληφθέντες – ιδιοκτήτες του πρακτορείου για να διευκολύνουν την παράνομη δράση του 35χρονου, είχαν παραχωρήσει εντός του πρακτορείου τους ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο και διατηρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και συσκευές σάρωσης εγγράφων, οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (508) φάκελοι που περιείχαν πάνω από 25.000 δελτία, εγχειρίδιο στην Αγγλική, στο οποίο περιγράφεται η αναλυτική διαδικασία διεκπεραίωσης των ηλεκτρονικά κατατεθέντων δελτίων και συμβόλαιο - σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ αυτού και της ιστοσελίδας

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα, διαχειριστές ιστοσελίδων στην αλλοδαπή, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων, δεν έχουν μέχρι τώρα διακριβωθεί και αναζητούνται» και καταλήγει η ανακοίνωση ως εξής: «Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα επήλθε σε βάρος του δημοσίου, σημαντική ζημία, το ύψος της οποίας ερευνάται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο 35ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ

Ο 35χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» αρνήθηκε τις κατηγορίες καθώς όπως είπε «ουδέποτε σκέφθηκα ότι έκανα κάτι παράνομο, καθώς χρησιμοποιούσα τον ΟΠΑΠ και το νόμιμο πρακτορείο αυτού και πίστευα ότι επιτελούσα και έργο, διότι με αυτόν τον τρόπο έρχονταν και χρήματα από το εξωτερικό στον ΟΠΑΠ και από αυτά όπως είχα ακούσει ένα μεγάλο μέρος τα έπαιρνε το ελληνικό δημόσιο. Ξαφνικά κατηγορούμαι για κακούργημα, είμαι κρατούμενος τρεις μέρες και ακόμα δεν έχω αντιληφθεί τον λόγο».

Συνεχίζοντας την απολογία του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της «Ε», ανέφερε πως: «Την αθωότητά μου την αποδεικνύει περίτρανα η Ε.Ε.Ε.Π. η οποία με επιστολή της στον ΟΠΑΠ, όταν συζητήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η επιβολή ειδικού τέλους σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, υποστήριξε δεν υπάρχει πρόβλημα για την επιβολή του ειδικού τέλους παιγνίων με το αιτιολογικό ότι θα μειωθούν τα έσοδα του ΟΠΑΠ, καθόσον από το εξωτερικό παίζονται τα δελτία ακριβότερα ήτοι αντί ενός ευρώ η στήλη, ενώ στην Ελλάδα στοιχίζει 0,50 του ευρώ η στήλη» κατέληξε.

*Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος του 35χρονου αιτήθηκε: «Να επισυναφθούν όλα τα δικόγραφα που κατατέθηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής του ΟΠΑΠ κατά της υπαριθμ.101/04-1-2016 της Υπουργ. Απόφασης του υπουργού Οικονομικών τόσον από την πλευρά του ΟΠΑΠ όσον και από την πλευρά του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και ειδικότερα το με αριθμ. Πρωτοκόλου Π014/15.02.2016 έγγραφο που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ και αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά του ΟΠΑΠ.

Να επισυναφθούν οι συμβάσεις του ΟΠΑΠ περί παραχωρήσεως των δικαιωμάτων του για να ερευνηθεί εάν αφορούν μόνο την Ελλάδα ή όχι.

Να σταλεί ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μπορούν διαδικτυακά να συμμετέχουν σε παιχνίδια άλλων ευρωπαϊκών χωρών και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass