ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ «ΓΡΑΦΟΥΝ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στην πρώτη γραμμή και οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας

* Μαζί στην κάλπη παππούς και ο υποψήφιος βουλευτής εγγονός του

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και βίωσαν στη ζωή τους, δεκαετίες τώρα, όλες τις ιστορικές στιγμές του τόπου. Σε πολλές από αυτές υπήρξαν μάλιστα και πρωταγωνιστές δίνοντας ακόμα και το αίμα τους για την πατρίδα. Σήμερα οι περισσότεροι άνω ή κάπου εκεί στα 90 τους χρόνια δηλώνουν παρόντες διά της ψήφου τους στις πολιτικές εξελίξεις, έχουν άποψη και τη στηρίζουν με επιχειρήματα. Οι ηλικιωμένοι του Τυρνάβου, από νωρίς του πρωί έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή εκλογική διαδικασία και στη συνέχεια συντροφιά με το αγαπημένο τους τσίπουρο Τυρνάβου θυμήθηκαν εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος. Όπως πάντα η συνάντηση στο καφενείο – τσιπουράδικο «Παράδεισος» του Βαγγγέλη Μαμμανού το οποίο έχει μια ιστορία τουλάχιστον 80 χρόνων στο κέντρο του Τυρνάβου.

Τότε που πολλοί από την παρέα ίσως να ήταν κομματικά αντίπαλοι, αλλά τώρα η εμπειρία τόσων δεκαετιών έχει αμβλύνει αυτές τις διαφωνίες.

Τώρα οι άνθρωποι αυτοί μια ευχή κάνουν: Να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και να δουν τα εγγόνια ή τα δισέγγονά τους χαρούμενα μακριά από το πέπλο της ανεργίας η οποία μαστίζει κυρίως του νέους και τους κόβει τα φτερά να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

 Στα 92 του χρόνια ο Αστέριος Τσικριτσής, αγέρωχος και δυνατός και σήμερα. Στα 19 του χρόνια πολέμησε τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές ως αντάρτης στην Εθνική Αντίσταση, με άλλους συνομίλικους Τυρναβίτες. Μάλιστα το 1943 στο Αργυροπούλι Τυρνάβου γερμανικά «στούκας» βομβάρδιζαν τις θέσεις των ανταρτών και μία οβίδα έπεσε μπροστά του με αποτέλεσμα να του στερήσει μεγάλο ποσοστό από την ακοή του.

Χθες ο 92χρονος παππούς προσήλθε στην κάλπη με τον εγγονό, τον 27χρονο Στέλιο Τσικριτσή, για πρώτη φορά υποψήφιο βουλευτή με το ΚΚΕ. Η πρώτη και η τρίτη γενιά μαζί, εικόνα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass