ΕΝΩ ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΣΦΥΖΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ

Αποτελέσματα στον υπολογιστή και το κινητό

* Έξι κάλπες για τις ανάγκες των Exit Polls στο νομό

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2015 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:05

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και αφού η Περιφέρεια Θεσσαλίας κέρδισε ομολογουμένως το στοίχημα σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει την ομάδα παρά το γεγονός ότι στο παρά πέντε επιχειρήθηκαν …αλλαγές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το επιτυχημένο μοντέλο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων ακολούθησε και χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηριζόμενη αποκλειστικώς στις δικές της δυνάμεις και υποβοηθούμενη επικουρικώς από τη γνωστή εταιρία AlbioData, η παρουσία της οποίας είναι συνεχής σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Το «στρατηγείο» της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στήθηκε ως συνήθως στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας στη Λάρισας με μια βάση δεδομένων, που ήταν συνδεδεμένη με τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Είκοσι υπάλληλοι της Περιφέρειας υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Προγραμματισμού Γιώργου Μπαξεβάνου τροφοδοτούσαν τη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των τηλεγραφημάτων, που αφορούσαν το αποτέλεσμα υπέρ των συνδυασμών, ενώ τα συνεργεία τροφοδοτούσαν τη βάση δεδομένων της SingularLogic με τη σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών –αυτή ήταν και το καινούργιο στοιχείο της μετάδοσης όπως ζητήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι στη συνέχεια τα δεδομένα της SingularLogic επέστρεφαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να μεταδοθούν από την ιστοσελίδα της (http://ekloges.thessaly.gov.gr/Ethn2015).

Από την ιστοσελίδα ο επισκέπτης είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για το συνολικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλία αλλά και για το αποτέλεσμα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ υπήρχε και η δυνατότητα μετάδοσης των αποτελεσμάτων σε tablets και κινητά τηλέφωνα.

Η δυνατότητα, που παρείχε η ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων, ερήμωσε όπως ήταν φυσικό το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο στο παρελθόν έσφυζε από εκπροσώπους των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών. Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου στήθηκε εκ νέου γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση, ήταν απελπιστικά άδεια, δημοσιογραφικά γραφεία δεν λειτούργησαν και οι μοναδικοί επισκέπτες του κτιρίου εκτός των υπαλλήλων ήταν ο περιφερειάρχης, ο οποίος παρακολούθησε τα αποτελέσματα στο γραφείο του μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Μαμάρα και τον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Κώστα Μέγα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη με αυτή της Περιφέρειας βάση δεδομένων έχει εγκατασταθεί στα Πρωτοδικεία των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας καθώς όπως είναι γνωστό ο κ. Κώστας Αγοραστός, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα, έσπευσε να προσφέρει δωρεάν το σχετικό λογισμικό ώστε τα αποτελέσματα των εκλογών να εκδοθούν κατά τρόπο ενιαίο, γρήγορο και προπάντων χωρίς λάθη.

ΕΞΙ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ EXIT POLL

Συνολικά έξι κάλπες στο νομό στήθηκαν για τις ανάγκες της δημοσκόπησης εξόδου του συνασπισμού των 5 εταιριών δημοσκοπήσεων (Marc, GPO, ALCO, Metron Analysis, MRB) προκειμένου να ανακοινώσουν την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με το κλείσιμο της κάλπης.

Από δύο κάλπες στήθηκαν στη Λάρισα (στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Γυμνασίου-7ου Λυκείου στη Χαραυγή) και στην Ελασσόνα και από μία κάλπη στον Πυργετό και στο Πολυδένδρι με τα στοιχεία και τα ευρήματα να δίνονται κάθε μία ώρα για αξιολόγηση.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass