ΜΕΙΓΜΑ ΑΣΕΤΥΛΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΤΜ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

«Χημικοί» οι ληστές της Νίκαιας

* Συγκεκριμένη η δόση ώστε από τη μια να ανοίξει το κουτί αλλά από την άλλη να μην καταστραφούν τα χρήματα * Συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας *«Κλειδί» της υπόθεσης το καμένο Ι.Χ.

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2016 9:30
Η έκρηξη διέλυσε το ΑΤΜ. Ωστόσο οι δράστες ήξεραν από δοσολογία «χημικής βόμβας», καθώς, μπορεί το μηχάνημα να διαλύθηκε, τα χρήματα όμως έμειναν ανέπαφα Η έκρηξη διέλυσε το ΑΤΜ. Ωστόσο οι δράστες ήξεραν από δοσολογία «χημικής βόμβας», καθώς, μπορεί το μηχάνημα να διαλύθηκε, τα χρήματα όμως έμειναν ανέπαφα

Μείγμα αερίων ασετυλίνης - οξυγόνου και σε συγκεκριμένη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», χρησιμοποίησαν οι δράστες για να ανατινάξουν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στη Νίκαια και εν συνεχεία να πάρουν από μέσα δύο κασετίνες με 37.240 ευρώ τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η μεθοδολογία (Plofkraak) που επέλεξαν για να «χτυπήσουν» συναντάται για πρώτη φορά στην περιοχή, αν και στην Αθήνα είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Όσοι επιλέγουν αυτή τη μεθοδολογία προσεγγίζουν ΑΤΜ που βρίσκονται μεμονωμένα σε κιόσκια ή έξω από καταστήματα. Όπως για παράδειγμα αυτό της Νίκαιας που βρίσκεται πάνω στον δρόμο αλλά σε μια ήσυχη ομολογουμένως περιοχή. Πόσο μάλλον τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια βρίσκουν έναν τρόπο να διοχετεύσουν το μείγμα αερίων (από μπουκάλες βιομηχανικού τύπου υπό πίεση) μέσα στο μηχάνημα. Εκτιμάται πως μπορεί να το έκαναν από τρία σημεία. Από εκεί που βγαίνουν τα χρήματα, από την είσοδο της κάρτας και από την έξοδο της απόδειξης.

Όταν γεμίσουν με συγκεκριμένη ποσότητα αερίων το ΑΤΜ τότε προκαλούν μια έκρηξη με σπινθήρα που προέρχεται από μπαταρία και γυμνό καλώδιο. Στη συγκεκριμένη μέθοδο παίζει μεγάλο ρόλο, σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά και πηγές της εφημερίδας, η ποσότητα αερίου που θα διοχετεύσουν μέσα στο μηχάνημα. Αν βάλουν πολύ τότε θα καταστραφούν τα χαρτονομίσματα, αν βάλουν λίγο δεν θα γίνει η έκρηξη που απαιτείται για να ανοίξει το ΑΤΜ.

* Οι έρευνες από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται με σκοπό να βρεθούν οι δράστες που είναι τουλάχιστον δύο. Αυτή τη στιγμή γίνεται η συλλογή στοιχείων που στη συνέχεια θα λειτουργήσουν συνδυαστικά για την αναζήτηση των δραστών.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στον δρόμο Νίκαιας – Αγίων Αναργύρων λίγο μετά το συμβάν το πρωί της Τετάρτης, που σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις σχετίζεται άμεσα με το συμβάν.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass