ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οικιστικό και αλλαγή δικτύου ύδρευσης στα Μεσάγγαλα

* Ζητείται επίσης να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Ιατρείο

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2016 12:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Θέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή των μελών αλλά και γενικότερα των κατοίκων και παραθεριστών των Μεσαγγάλων τέθηκαν σε συζήτηση στη γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων στην παραλία του οικισμού, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το πάγιο αίτημα το αγροτικό ιατρείο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση λόγω του τουρισμού που υπολογίζεται στην ευρύτερη περιοχή σε 20.000 ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Επίσης τόσο από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Γελαδάρη όσο και από τα μέλη, αλλά και γενικότερα από τους ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών, ζητήθηκε η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης ώστε οι αμιαντοσωλήνες να αντικατασταθούν με νέους φιλικούς για την υγεία των πολιτών, η συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς και η συντήρηση του δικτύου φωτισμού, ο καθαρισμός των δρόμων και τέλος ο καθαρισμός των οικοπέδων.

Αναφορά έγινε επίσης από το συμβούλιο στη θετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Συλλόγου και Δήμου Τεμπών για την επίλυση αμεσότερα των όποιων ζητημάτων που προκύπτουν, είτε αυτά είναι πάγια, είτε περιστασιακά. Προβλήματα πολλά εξ αυτών αναμένεται να λυθούν και την εφαρμογή του Κτηματολογίου.

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, αφού άκουσε όλες τις παρεμβάσεις, αναφέρθηκε στην αλλαγή δικτύου ύδρευσης λόγω αμιάντου σημειώνοντας πως είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής. Ο Δήμος Τεμπών έχει προχωρήσει στην προμελέτη. Όταν το έργο ωριμάσει ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα συνεχιστούν οι διαδικασίες. Επίσης ο κ. Κολλάτος επισήμανε ότι είναι η επίλυση του Οικιστικού που θα δώσει λύσεις και ο Δήμος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή της έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό δρόμων, την αποκομιδή σκουπιδιών και την αλλαγή λαμπτήρων ο κ. Κολλάτος ενημέρωσε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και πράγματι τα συνεργεία ξεκίνησαν παρεμβάσεις από την επόμενη ημέρα της συνέλευσης.

Ακόμα αναφορά έγινε για τις χαλικοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν σε δρόμους ώστε να είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και πως τοποθετήθηκαν τρεις ειδικές ράμπες με ειδικό αμαξίδιο που ήταν και προτάσεις του συλλόγου.

Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων και Τεμπών κ. Νίκος Καλτσάς και Αχιλλέας Δηψάνας αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων και επικεφαλής παράταξης κ. Ντίνος Διαμάντος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπουζέκης Ευθύμιος, Ζάχος Βασίλειος, Μαϊμάρης Δημήτριος, Νικολάου Γεώργιος, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Αιγάνης - Κρανιάς κ. Κώστας Ζαφείρης και Γιάννης Μήτσιου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Γιώργος Πολύζος, ο πρόεδρος του συλλόγου Καστρί Λουτρό κ. Βασίλης Μπάκαβος, ο πρόεδρος Επαγγελματιών κ. Φάνης Βολιώτης, ο πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων κ. Αθανάσιος Μητσόπουλος κ.ά.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπα από τη γενική συνέλευση στα Μεσάγγαλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass