ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σύστημα ελέγχου-τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης Φαρσάλων

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2016 12:07

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Δήμος Φαρσάλων υπέβαλε πρόταση, στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για τη χρηματοδότηση κατασκευής συστήματος τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φαρσάλων.

To συγκεκριμένο έργο αφορά στην εγκατάσταση και στη λειτουργία συστήματος αυτόματης λειτουργίας, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των δεξαμενών, γεωτρήσεων και αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων. Η διασφάλιση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας όσον αφορά στην επάρκεια του πόσιμου νερού αλλά και στην προστασία της υγείας του καταναλωτή, καθιστά επιτακτική την ανάγκη εγκατάστασης ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου και απομακρυσμένου χειρισμού των τμημάτων που αποτελούν το δίκτυο ύδρευσης του διευρυμένου Δήμου.

Το εν λόγω σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού θα αποτελείται από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) και τους είκοσι τρεις (23) Σταθμούς Ελέγχου Υδραγωγείων (Σ.Ε.ΥΔ) σε επιλεγμένες θέσεις του Δικτύου Ύδρευσης των δημοτικών ενοτήτων Φαρσάλων, Ενιπέα και Πολυδάμαντα, καθώς και τις απαραίτητες διατάξεις για την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ Σ.Ε.ΥΔ. και ΚΣΕ.

Με την υλοποίηση του έργου το σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού θα έχει τη δυνατότητα καταγραφής και συλλογής δεδομένων αναφορικά με τις τιμές των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών παραμέτρων του δικτύου ύδρευσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τιμές παροχής και πίεσης σε αγωγούς κατάθλιψης ή τροφοδοσίας, τιμές στάθμης δεξαμενών και τιμές καταναλισκόμενης ισχύος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 863.920 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και η πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Περιβάλλοντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass